Sonos-uitnodiging voor speaker met stembesturing.

Sonos komt op 4 oktober met nieuwe speaker met ingebouwde microfoon

Sonos werkt al een tijdje aan stembesturing, maar daar lijkt nu ook een geheel nieuwe speaker bij te komen. De speaker wordt binnenkort aangekondigd, maar de eerste details zijn via een FCC-keuring opgedoken.

Sonos Play:1
Het is geen geheim meer dat Sonos van plan is om stembesturing toe te staan. Binnenkort is het zover, zo bleek al uit de aangepaste privacyvoorwaarden van Sonos. Nu blijkt dat de fabrikant ook van plan is om een nieuwe speaker op de markt te brengen, kant en klaar met microfoon. Dat blijkt uit informatie bij de FCC (Federal Communications Commission).

Update 29-08-2017 11:30: Sonos heeft zojuist de media uitgenodigd voor een nieuw evenement. Op woensdag 4 oktober 2017 zal Sonos in New York een nieuw product aankondigen. De uitnodiging (zie hieronder) laat weinig aan de verbeelding over: een grote mond met rode lippen hint sterk naar een speaker met stembesturing. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een slimme speaker zoals de HomePod, zoals ook bleek uit onderstaande FCC-keuring.

Sonos-uitnodiging voor nieuwe speaker.

Sonos-speaker met microfoon bij FCC

De FCC is een Amerikaanse instantie die goedkeuring moet geven voor allerlei producten op het gebied van telecommunicatie, voordat deze op de markt mogen verschijnen. Bedrijven moeten producten dus eerst langs de FCC sturen, voordat deze officieel uitgebracht mag worden. Af en toe lekt er eens wat uit, zoals nu het geval is bij deze nieuwe Sonos-speaker. Het product met modelnummer S13 wordt omschreven als een all-in-one draadloze slimme speaker dat deel uitmaakt van Sonos home sound systeem. De speaker heeft geïntegreerde stembesturing via de ingebouwde microfoon, die ook op lange afstand te gebruiken zijn. Bij de gegevens is ook onderstaande afbeelding bijgevoegd. De symbolen komen overeen met de bedieningsknoppen op de bestaande Sonos-speakers, maar dan inclusief microfoon.

Sonos-interface via FCC.

Volgens de documenten van de FCC werkt de speaker met meerdere stemplatformen en muziekdiensten. De huidige Sonos-speakers werken met allerlei diensten, waaronder Spotify, Apple Music en meer. Het lijkt erop dat de nieuwe speaker ook werkt met allerlei stemassistenten, zoals Amazon Alexa. Of Siri ook zal werken met deze slimme speaker, lijkt echter onwaarschijnlijk. Later dit jaar brengt Apple zelf een slimme speaker op de markt die volop gebruikmaakt van Siri. Siri is bovendien alleen aanwezig op Apple-apparaten, al kan je de audio-output wel via externe speakers laten verlopen. Je hebt dan echter wel altijd je iPhone of iPad nodig.

Momenteel is de Sonos PLAY:5 de enige speaker die uitgerust is met een microfoon, maar hier ontbreekt een microfoon-knop zoals deze hierboven afgebeeld is. Ook de bijbehorende omschrijving in het FCC-keuring doet vermoeden dat het om een geheel nieuwe speaker gaat.

Er is de afgelopen week behoorlijk te doen om de eerder genoemde nieuwe privacyvoorwaarden van Sonos. Sonos heeft namelijk zelf laten weten dat speakers mogelijk onbruikbaar worden als er niet akkoord gegaan wordt met de nieuwe voorwaarden. Hierin wordt onder andere het gebruik van stembesturing vermeld. Ook wordt essentiele info omschreven die nodig zou zijn om de speakers te laten functioneren, zoals e-mailadres en IP-adres. Als je deze gegevens niet met Sonos wil delen, kan het dus zomaar zijn dat je speaker niet meer functioneert.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 29 augustus: Sonos heeft een evenement aangekondigd waar een nieuwe speaker onthuld gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2017, 11:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen fcc, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.