Sonos-Play-5-wit

Sonos-speakers mogelijk onbruikbaar als je nieuwe voorwaarden weigert

Heb je een Sonos-speaker in huis, dan ben je verplicht om de nieuwe privacyvoorwaarden te accepteren als je alle functies wil behouden. De speakers worden mogelijk onbruikbaar als je de nieuwe voorwaarden weigert.

Vorige week was al bekend dat Sonos met een nieuwe privacyverklaring komt waarin onder andere stembesturing vastgelegd is. Als je niet akkoord gaat met deze privacyverklaring, dan riskeer je het feit dat je Sonos-speakers mogelijk niet meer functioneren. Dit bevestigt een woordvoerder tegenover ZDNet.

Sonos Play:5

Sonos-privacyverklaring verplicht

De aanstaande privacyverklaring van Sonos wijst naar de komst van stembesturing, maar nu blijkt dat deze verklaring verplicht is als je de functies van je Sonos-speakers wil behouden. Een woordvoerder van Sonos geeft aan dat er gevolgen zijn als je de nieuw voorwaarden niet accepteert. Als je de nieuwe voorwaarden van Sonos niet accepteert, ben je als gebruiker niet meer in staat om de software van je Sonos bij te werken. Dat betekent dat op den duur de functionaliteiten van je Sonos-speaker af zullen nemen. De woordvoerder benadrukt dat dit als gevolg heeft dat de speaker op termijn ophoudt te functioneren.

Sonos biedt gebruikers niet de mogelijkheid om volledige functionaliteit te behouden zonder de nieuwe voorwaarden te hoeven accepteren. In de nieuwe voorwaarden wordt gesteld dat Sonos bepaalde gebruiksgegevens verzamelt en deelt met partners. Het gaat dan om informatie die nodig zou zijn om de Sonos-speakers te laten werken, zoals e-mailadres, IP-adres en gegevens over de speaker zelf. Het is niet mogelijk om je voor deze essentiële informatie uit te schrijven. Gebruikers kunnen zich wel uitschrijven voor het delen van andere gebruikersinformatie, zoals welke muziekdiensten je ingesteld hebt en hoelang de speaker in gebruik is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 13:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen privacy, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.