Sonos-speakers mogelijk onbruikbaar als je nieuwe voorwaarden weigert

Heb je een Sonos-speaker in huis, dan ben je verplicht om de nieuwe privacyvoorwaarden te accepteren als je alle functies wil behouden. De speakers worden mogelijk onbruikbaar als je de nieuwe voorwaarden weigert.

Vorige week was al bekend dat Sonos met een nieuwe privacyverklaring komt waarin onder andere stembesturing vastgelegd is. Als je niet akkoord gaat met deze privacyverklaring, dan riskeer je het feit dat je Sonos-speakers mogelijk niet meer functioneren. Dit bevestigt een woordvoerder tegenover ZDNet.


Sonos Play:5

Sonos-privacyverklaring verplicht

De aanstaande privacyverklaring van Sonos wijst naar de komst van stembesturing, maar nu blijkt dat deze verklaring verplicht is als je de functies van je Sonos-speakers wil behouden. Een woordvoerder van Sonos geeft aan dat er gevolgen zijn als je de nieuw voorwaarden niet accepteert. Als je de nieuwe voorwaarden van Sonos niet accepteert, ben je als gebruiker niet meer in staat om de software van je Sonos bij te werken. Dat betekent dat op den duur de functionaliteiten van je Sonos-speaker af zullen nemen. De woordvoerder benadrukt dat dit als gevolg heeft dat de speaker op termijn ophoudt te functioneren.

Sonos biedt gebruikers niet de mogelijkheid om volledige functionaliteit te behouden zonder de nieuwe voorwaarden te hoeven accepteren. In de nieuwe voorwaarden wordt gesteld dat Sonos bepaalde gebruiksgegevens verzamelt en deelt met partners. Het gaat dan om informatie die nodig zou zijn om de Sonos-speakers te laten werken, zoals e-mailadres, IP-adres en gegevens over de speaker zelf. Het is niet mogelijk om je voor deze essentiële informatie uit te schrijven. Gebruikers kunnen zich wel uitschrijven voor het delen van andere gebruikersinformatie, zoals welke muziekdiensten je ingesteld hebt en hoelang de speaker in gebruik is.

Bekijk ook

Stembesturing voor Sonos komt eraan: privacyverklaring binnenkort aangepast

Stembesturing voor de Sonos-speakers komt er nu echt bijna aan. In de gewijzigde privacyverklaring wordt melding gemaakt van stembesturing voor Sonos-producten. Deze verklaring moet binnenkort in gaan.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.