Stembesturing voor Sonos komt eraan: privacyverklaring binnenkort aangepast

Stembesturing voor de Sonos-speakers komt er nu echt bijna aan. In de gewijzigde privacyverklaring wordt melding gemaakt van stembesturing voor Sonos-producten. Deze verklaring moet binnenkort in gaan.

Er wordt al lang gesproken dat de speakers van Sonos volledige stembesturing krijgen, maar nu is het Sonos zelf die bevestigt met de nieuwe aangepaste privacyverklaring. De nieuwe verklaring, die door iCulture al ingezien zijn, gaan binnenkort van kracht en maken melding van het gebruik van stembesturing.


Stembediening naar Sonos

In een apart kopje van de nieuwe privacyverklaring is een onderdeel opgenomen genaamd Directe bediening of stembesturing. Hierin staat hoe je gegevens gebruikt worden om stembesturing mogelijk te maken. Zo wordt aangegeven dat de Sonos niet constant geluiden in je huis opneemt, maar dat het opnemen alleen gebeurt zodra je de stembesturingstechnologie aan zet op een Sonos-product met spraakfunctie.

Volgens de voorwaarden luisteren Sonos-producten met een spraakfunctie naar een specifiek activeringswoord. Dit komt overeen met de manier hoe Hé Siri werkt. In de voorwaarden vermeldt Sonos ook nadrukkelijk dat niet alle Sonos-producten een spraakfunctie ondersteunen. Sonos zegt ook geen opname van je spraakcommando op te slaan.

In een begeleidende blogpost wordt nogmaals bevestigd dat stembediening binnenkort geïntroduceerd wordt. Er wordt bovendien beweerd dat de nieuwe verklaring in gaat zodra ‘we onze software en systemen bij hebben gewerkt’. Of het hier gaat om compleet nieuwe Sonos-modellen, is nog onduidelijk. De nieuwste PLAY:5 is momenteel de enige Sonos-speaker die uitgerust is met een microfoon. Eerder kondigde Sonos wel aan dat ze stembesturing gaan ondersteunen door middel van Amazon Alexa.

Bekijk ook

Sonos gaat nauwer samenwerken met Spotify-app

Spotify en Sonos gaan samenwerken: je kan binnenkort spraakopdrachten geven via de Spotify-app, om muziek via je Sonos-speaker af te spelen.

De gewijzigde privacyverklaring heeft dus waarschijnlijk te maken met de eerder aangekondigde samenwerking met Amazon Alexa, al wordt hier nooit direct een melding van gemaakt. De bewoording in de privacyverklaring houdt ook de deuren open voor directe stembesturing via de Sonos-speakers.

Via: Numrush

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.