Powerbeats Pro

Zo zien de Powerbeats Pro eruit: eerste foto’s van nieuwe draadloze oortjes

De draadloze Powerbeats Pro zijn gelekt via iOS 12.2. Afbeeldingen laten zien hoe de nieuwe tegenhangers van de AirPods 2 eruit gaan zien. Ook weten we inmiddels de naam: Powerbeats Pro.

Powerbeats Pro

Maandagavond verscheen iOS 12.2 en behalve nieuwe functies bevat deze update ook aanwijzingen voor aanstaande functies en producten. Zo blijkt de ECG-functie in watchOS 5.2 eraan te komen voor Europa en blijkt de update ondersteuning voor de AirPower te bieden. Er blijken echter ook afbeeldingen en een animatie van de nieuwe Powerbeats Pro in te zitten. Dit wordt de tegenhanger van de AirPods 2, ook voorzien van de nieuwe H1-chip en met functies zoals ‘Hé Siri’ en verbeterd energiebeheer.


De nieuwe oortjes lijken op de bestaande Powerbeats3, dus met de opvallende oorhaakjes. Het verschil is echter dat de Pro-versie volledig draadloos is en dus geen nekband heeft. Apple zou van plan zijn om ze in de kleuren zwart en wit uit te brengen. Je krijgt er ook een oplaaddoosje bij, die compleet anders is dan die van de AirPods. Het doosje laadt de oordoppen op en biedt bescherming als je ze niet gebruikt.

Powerbeats Pro

Volgens eerdere geruchten zullen de Powerbeats Pro in april in de winkel liggen. Ze zijn vooral bedoeld voor sport en fitness dankzij het zweetbestendige design en de oorhaakjes, die voorkomen dat ze uit je oren vallen. Het feit dat verwijzingen in iOS 12.2 te vinden zijn, wijst erop dat ze de komende weken kunnen verschijnen. Mogelijk zijn de Powerbeats ook geschikt voor draadloos opladen op Qi-geschikte laders en op de AirPower, al is dat nog niet bevestigd. Een reden om voor de Powerbeats Pro te kiezen, zou kunnen zijn dat de bassen zwaarder klinken en dat ze wat meer gericht zijn op muziekliefhebbers. Een andere reden zou kunnen zijn dat je zit te wachten op een zwarte variant van de AirPods, maar die lijkt er voorlopig niet te komen.

Powerbeats oortjes en doosje

Prijs rond de 200-250 euro?
Het is nog onzeker hoeveel de draadloze Powerbeats gaan kosten, maar om een indruk te geven: Apple vraagt voor de bestaande PowerBeats3 rond de 200 euro. Je bent echter goedkoper af als je bij andere winkelketens koopt: Bol.com rekent 149 euro en bij Coolblue ben je zelfs nog iets goedkoper uit. Officiële Apple-retailpartners zoals Amac hebben de PowerBeats3 ook afgeprijsd naar 149 euro. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn dat er binnenkort een opvolger aan komt.

Bekijk ook onze round-up van AirPods-alternatieven, voor als je iets anders zoekt dan Apple’s witte oortjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.