Sonos-beta werkt nu met Spotify Connect

Sonos heeft beta 7 uitgebracht, waarin Spotify Connect-ondersteuning is toegevoegd. Beide diensten werken nu nauwer met elkaar samen en het biedt allerlei handige mogelijkheden.

Sonos gaat binnenkort Spotify Connect ondersteunen. In de betaversie (7.0) is de functie vandaag toegevoegd; de ondersteuning voor gewone gebruikers volgt binnenkort. Dankzij de Spotify Connect-koppeling werken beide diensten samen. Zo kun je op afstand via internet bepalen wat er thuis wordt afgespeeld. Je kunt ook je Sonos-systeem delen met vrienden die de Spotify-app hebben en je kunt alles wat je op Spotify afspeelt rechtstreeks naar je Sonos-speaker sturen.


Sonos Play1 geel

Sonos en Spotify Connect

Sonos had eigenlijk beloofd dat ze in oktober al een beta met Spotify Connect zouden uitbrengen, maar die deadline hebben ze niet gehaald. iCulture-lezer Michael tipte ons dat de beloofde betaversie met Spotify-koppeling vandaag wél beschikbaar is, één dag later dan gepland.

Bekijk ook

Sonos gaat nauwer samenwerken met Spotify-app

Spotify en Sonos gaan samenwerken: je kan binnenkort spraakopdrachten geven via de Spotify-app, om muziek via je Sonos-speaker af te spelen.

In de releasenotes is te lezen wat er dankzij deze koppeling tussen Sonos en Spotify zoal mogelijk is:

Sonos beta 7

Volgens Sonos gebruikt 50% van de klanten Spotify in combinatie met de bekende speakers. Aanvankelijk vond Sonos echter dat de Spotify Connect-oplossing niet paste binnen het multiroom-systeem. Volgens de filosofie van Sonos is de eigen app de centrale hub voor alle muziekdiensten. Uiteindelijk zijn ze toch gezwicht, waardoor je de streamingdienst kunt bedienen via je Sonos. Hiervoor moet je wel een Sonos- én Spotify Premium-account hebben, zodat beide apps informatie kunnen delen en met elkaar samenwerken.

Sonos bedienen vanuit de Spotify-app.

Sonos meldt dat de beta’s alleen beschikbaar zijn op Android, Mac en PC. Je kunt met iOS wel de functies van het Sonos-systeem (7.0) gebruiken, maar niet de functies in de app, die op iOS nog op 6.0 zit. Met dank voor deze aanvulling door iCulture-lezer Andy.

Sonos-beta melding

Nog meer nieuwe functies gepland
De beta 7 bevat nog meer verbeteringen, zoals een beter geluid voor de PLAYBAR. Het middelste kanaal is beter afgesteld en de EQ is aangepast, waardoor muziek nog rijker klinkt. Sonos heeft nog meer toekomstige functies gepland, al staat AirPlay helaas nog niet op het lijstje. In 2017 komt er ondersteuning voor spraakassistent Alexa, zodat je met je stem de muziek kunt aanzetten via de Amazon Echo-speaker. Apple zou ook werken aan dergelijke (Siri-)speaker, maar rechtstreekse concurrentie met Sonos zal er niet zijn. De Sonos-producten zijn alleen bedoeld om muziek af te spelen, niet om allerlei slimme functies in huis uit te voeren. Sterker nog: Apple heeft de Sonos-speakers sinds kort in het assortiment van de Apple Store opgenomen en geeft drie maanden Apple Music – om maar aan te geven hoe sterk beide bedrijven bevriend zijn.

Bekijk ook

Sonos-speakers binnenkort ook bij Apple Store, met drie maanden Apple Music

De Sonos PLAY:1- en PLAY:5-speakers zijn straks ook te koop bij de Apple Store. En als je voor 31 december 2016 één van deze Sonos-speakers koopt, krijg je een Gift Card voor drie maanden Apple Music cadeau.

Met dank aan iCulture-lezer Michael.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.