Twitter stuurt je notificaties van hoogtepunten in de iOS-app

Twitter stuurt je voortaan notificaties van hoogtepunten, zodat je belangrijke tweets niet over het hoofd ziet. Ideaal voor mensen die de app niet zo vaak gebruiken.

Als je de Twitter-app opstart krijg je altijd een lijstje te zien van belangrijke tweets die je hebt gemist. Maar wat als je de Twitter-app eigenlijk nauwelijks meer opent? Ook daar heeft Twitter nu een antwoord op: ze sturen je regelmatig een notificatie met hoogtepunten, die je nieuwsgierig moeten maken om toch weer eens te kijken.

Twitter-hoogtepunten in iOS-app

Twitter-hoogtepunten

We merkten dat de nieuwe Hoogtepunten-functie bij ons automatisch was ingeschakeld, maar mocht dat niet het geval zijn dan kun je terecht in de instellingen van de app.

  1. Ga naar het tabblad Ik en druk op het tandwiel om de instellingen te openen.
  2. Ga naar Instellingen > Meldingen > Pushmeldingen.
  3. Zet de schakelaar bij Hoogtepunten aan of uit, al naar gelang je de notificaties wilt ontvangen.

Twitter-hoogtepunten

Je kunt hier meteen even alle andere meldingen langslopen die je misschien wilt ontvangen (of niet). In de Android-app werden Hoogtepunten al een jaar geleden ingevoerd en nu is ook iOS aan de beurt. Je krijgt een pushbericht dat er nieuwe hoogtepunten van een reeks contacten klaarstaan. Tik je erop, dan krijg je deze tweets te zien. Dit zijn tweets die bijvoorbeeld door andere vrienden zijn geliked of veel zijn gedeeld. Het is een slimme manier om de betere tweets onder je aandacht te brengen, zeker voor mensen die het sociale netwerk niet zo fanatiek gebruiken en daardoor al snel iets missen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2016, 16:09
Categorie Apps
Onderwerpen notificaties, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.