Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Snapchat laat iedereen zelf filters maken met Lens Studio op Mac en Windows

Snapchat introduceert Lens Studio, waarmee je op Mac en Windows zelf filters kunt maken. De gezichtsfilters zijn echter voorbehouden aan adverteerters.

Snapchat laat nu iedereen een eigen Lens maken, de gezichtsfilters die je in augmented reality in de app kunt gebruiken. Voorheen kon alleen Snapchat zelf dergelijke filters maken. De bijbehorende Lens Studio desktop-app voor Mac en Windows helpt gebruikers op weg. Ook kunnen ontwikkelaars meedoen en bijvoorbeeld advertentiefilters maken voor adverteerders. In Nederland werkt Snapchat daarvoor samen met Media Monks.

Snapchat Lens Studio

In Snapchat vind je gezichtsfilters (Face Lenses) en zogenaamde World Lenses, de augmented reality-ervaringen die je in je verhalen kunt gebruiken. Hiermee maak je 2D- en 3_objecten die in de werkelijkheid worden geplaatst door via de Snapchat-camera te kijken. World Lenses kunnen nu door iedereen worden gemaakt en zijn gratis te delen. Na het maken krijg je een Snapcode die je met anderen kan delen. Iedereen die de Snapcode scant kan deze vervolgens gebruiken. Op een website (lensstudio.snapchat.com) die vrijdag van start gaat vind je tips en tutorials. Gemaakte Snapcodes zijn een jaar geldig.

Snapchat Lens Studio

Als gewone gebruiker kun je alleen World Lenses maken; de gezichtsfilters zijn alleen beschikbaar voor adverteerders. Deelnemende Snapchat-partners hebben een training gekregen om de advertentiefilters te maken. Bedrijven hoeven daardoor niet meer bij Snap zelf langs als ze een filter willen hebben.

Bekijk ook

Snapchat: zo gebruik je lenzen, filters en stickers

Hoe gebruik je Snapchat lenzen, filters en stickers? Dat is heel eenvoudig! Met deze tips maak je je Snaps bijzonder met lenzen, stickers en meer.

De Snapchat-filters (Lenses) bestaan sinds september 2015 in Snapchat, als een manier om je selfie te voorzien van decoratie. Sindsdien heeft Snapchat steeds vernieuwingen doorgevoerd. Zo verschenen in april 2017 de World Lenses, waarmee je objecten in de wereld kunt plaatsen. In september 2017 kwamen daar 3D Bitmoji Lenses bij. Ook verschenen de eerste locatieafhankelijke lenses, zoals de Jeff Koons Lenses tijdens de Miami Art Week.

Lens Studio preview

Snapchat is ook aan het onderzoeken hoe ze ARKit kunnen gebruiken om de Lenses nog leuker en realistischer te maken. Er zijn al enkele filters ontwikkeld met ARKit waarmee je de TrueDepth-camera van de iPhone X kunt gebruiken voor gezichtsmaskers die meebewegen met je grimassen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 december 2017 om 17:37
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPhone

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.