Essential Home

‘Siri-speaker is al in productie en biedt surround-sound’

Apple's Siri-speaker is al in productie en zal zich onderscheiden van Amazon en Google met surround-sound en nauwe samenwerking met Apple-diensten zoals Apple Music.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De bewijzen stapelen zich steeds meer op dat Apple bezig is een Siri-speaker te ontwikkelen. Volgens Mark Gurman van Bloomberg is de speaker inmiddels in productie gegaan, in aanloop naar de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Daarbij wil Apple zich onderscheiden van Google en Amazon met surround-sound en ondersteuning voor Apple Music.

Update 6 juni 2017: Inmiddels is de HomePod aangekondigd door Apple. In ons HomePod dossier vind je alle informatie over specs, functies, releasedatum en meer.

Essential Home

‘Siri-speaker in productie’

De Siri-speaker zou wel eens kunnen lijken op de Essential Home op de foto hierboven, de speaker die Android-bedenker Andy Rubin eerder deze week aankondigde. Een soortgelijke speaker gemaakt door Apple kan over een paar maanden op je nachtkastje of je keukenkastje staan. Apple zou de speaker al tijdens WWDC 2017 kunnen onthullen, maar het apparaat komt pas later dit jaar beschikbaar, zeggen bronnen van Bloomberg.

Apple probeert zich te onderscheiden van Amazon en Google door virtuele surround-sound aan te bieden. Bovendien werkt alles nauw samen met Apple’s andere diensten. Een dergelijke speaker kan dienst doen als hub voor je smart home en als een manier om mensen meer aan Apple’s dienstenpakket te binden. Daarmee voorkomt Apple dat mensen een Google Home of Amazon Echo kopen en vervolgens concurrerende diensten gaan gebruiken. Dat verleidt ze ook om andere streaming muziekdiensten te gebruiken, in plaats van Apple Music.

De Siri-speaker zal in de financiële cijfers deel gaan uitmaken van Apple’s categorie ‘Overige producten’, samen met de Apple Watch, Apple TV en AirPods. Daardoor zal het straks lastig zijn om te achterhalen hoeveel Apple ervan heeft verkocht. Pas als er genoeg omzet wordt geboekt kan het uitgroeien tot een zelfstandige productgroep. De speaker zal worden gemaakt door Inventec, het bedrijf dat nu al de AirPods maakt. Apple-medewerkers zouden al maanden bezig zijn om de speaker in eigen huis te testen, zo kon je eerder al lezen.

‘Luider dan andere slimme speakers’
Vorig jaar had Apple al gevorderde prototypes af en inmiddels kan er geproduceerd worden. Dankzij de betere audio klinken de speakers luider en geven ze het geluid natuurgetrouwer weer dan andere slimme speakers. Apple zou ook plannen hebben gehad om sensoren in te bouwen die de akoestiek in een kamer meten en het geluid daarop aanpassen. Of dat ook in het uiteindelijke product zit, is nog onzeker. Verder zou Apple plannen hebben om de speaker open te zetten voor derde partijen.

Geen touchscreen
Opmerkelijk is dat de bronnen van Bloomberg nu zeggen dat er geen touchscreen op zit, terwijl eerder wel die indruk werd gewekt. Mensen die de speaker hebben gezien, zeggen dat een aanraakgevoelig scherm ontbreekt.

De kans is groot dat we de speaker op WWDC 2017 te zien krijgen en dat is een unicum. De afgelopen jaren heeft Apple vooral nieuwe software besproken. Op dat gebied wordt het een steeds drukker programma, want naast iOS en macOS moeten tegenwoordig ook tvOS en watchOS worden besproken. Bloomberg verwacht dat Apple ook nieuwe iPads zal laten zien, naast nieuwe MacBooks en MacBook Pro’s met snellere Intel-processoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 13:08
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen homepod, Siri, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.