Siri Speaker

‘Siri-speaker afgelopen maanden getest door Apple-medewerkers’

Hoewel Apple een risico nam op het uitlekken van concrete productinformatie, mochten Apple-medewerkers de aankomende slimme Siri-speaker de afgelopen maanden thuis testen. Desondanks is er nog weinig bekend over het nieuwe accessoire.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Siri SpeakerMedewerkers van Apple mochten de afgelopen maanden de aankomende Siri-speaker al thuis testen. Apple nam daarmee een risico op uitlekken van informatie. Maar toch is er nog weinig concrete informatie bekend over functies of het ontwerp, behalve dat het ontwerp bijna klaar zou zijn. Eerder werd al duidelijk dat Apple de slimme speaker op de ontwikkelaarsconferentie in juni zou kunnen introduceren.


Update 6 juni 2017: Inmiddels is de HomePod aangekondigd door Apple. In ons HomePod dossier vind je alle informatie over specs, functies, releasedatum en meer.

Apple’s Siri-speaker concurreert met Google en Amazon

De slimme speaker moet gaan concurreren met Google Home en Amazon Echo. Amazon introduceerde dinsdag de Echo Show, een nieuwe variant van de vertrouwde Echo-speaker. Die is voorzien van een scherm waarop informatie kan worden weergegeven. Het is niet duidelijk of dat ook de richting is die Apple op wil met zijn nieuwste product. Apple’s marketingbaas Phil Schiller liet eerder al doorschemeren dat hij wel de meerwaarde ziet van consumentenproducten met een scherm.

Meerjarenproject
Apple werkt naar verluidt al jaren aan een soortgelijk accessoire als Google en Amazon bieden. Sinds september 2016 verkeert het aankomende accessoire ook echt in prototype-fase, wist Bloomberg al eerder te melden. Het lijkt erop dat Apple-medewerkers toen begonnen zijn met het testen van het apparaat in hun eigen huizen. De speaker heeft natuurlijk Siri ingebouwd en vormt verder een uitbreiding op HomeKit, zodat je lampen, sloten en gordijnen met je stem kunt bedienen. Ook zou AirPlay geïntegreerd zijn, waardoor je bijvoorbeeld met je iPhone of iPad geluid naar de speaker kan streamen.

Weinig bekend over ontwerp
Over het ontwerp is nog maar weinig bekend, behalve dat het formaat veel zou lijken op Google Home en net als deze concurrent klein en dik zou zijn. De speaker zou eruitzien als een Mac Pro met taps toelopende bovenkant en voorzien zijn van ingebouwde knoppen. Daarnaast zou het nieuwe accessoire een gaatjespatroon hebben dat de gehele speaker omvat. Eind april werd duidelijk dat het ontwerp van de nieuwe speaker bijna af zou zijn. De verwachting is dat Apple’s Siri-speaker in juni wordt aangekondigd. Het is afwachten of er in de tussentijd toch nog meer concrete informatie uitlekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 13:07
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen homepod, Siri, speaker
Device HomePod
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.