‘Siri-speaker afgelopen maanden getest door Apple-medewerkers’

Hoewel Apple een risico nam op het uitlekken van concrete productinformatie, mochten Apple-medewerkers de aankomende slimme Siri-speaker de afgelopen maanden thuis testen. Desondanks is er nog weinig bekend over het nieuwe accessoire.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Siri SpeakerMedewerkers van Apple mochten de afgelopen maanden de aankomende Siri-speaker al thuis testen. Apple nam daarmee een risico op uitlekken van informatie. Maar toch is er nog weinig concrete informatie bekend over functies of het ontwerp, behalve dat het ontwerp bijna klaar zou zijn. Eerder werd al duidelijk dat Apple de slimme speaker op de ontwikkelaarsconferentie in juni zou kunnen introduceren.


Update 6 juni 2017: Inmiddels is de HomePod aangekondigd door Apple. In ons HomePod dossier vind je alle informatie over specs, functies, releasedatum en meer.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/homepod/

Apple’s Siri-speaker concurreert met Google en Amazon

De slimme speaker moet gaan concurreren met Google Home en Amazon Echo. Amazon introduceerde dinsdag de Echo Show, een nieuwe variant van de vertrouwde Echo-speaker. Die is voorzien van een scherm waarop informatie kan worden weergegeven. Het is niet duidelijk of dat ook de richting is die Apple op wil met zijn nieuwste product. Apple’s marketingbaas Phil Schiller liet eerder al doorschemeren dat hij wel de meerwaarde ziet van consumentenproducten met een scherm.

Bekijk ook

Phil Schiller ziet slimme speaker met scherm wel zitten

Apple-topman Phil Schiller vindt dat een spraakassistent een scherm nodig heeft en hint daarmee naar een Siri-speaker met scherm.

Meerjarenproject
Apple werkt naar verluidt al jaren aan een soortgelijk accessoire als Google en Amazon bieden. Sinds september 2016 verkeert het aankomende accessoire ook echt in prototype-fase, wist Bloomberg al eerder te melden. Het lijkt erop dat Apple-medewerkers toen begonnen zijn met het testen van het apparaat in hun eigen huizen. De speaker heeft natuurlijk Siri ingebouwd en vormt verder een uitbreiding op HomeKit, zodat je lampen, sloten en gordijnen met je stem kunt bedienen. Ook zou AirPlay geïntegreerd zijn, waardoor je bijvoorbeeld met je iPhone of iPad geluid naar de speaker kan streamen.

Bekijk ook

'Apple's Siri-speaker bedient lampen, sloten en gordijnen, nu in prototypefase'

Apple zou nog steeds druk bezig zijn met haar eigen Siri-speaker. Volgens bronnen kun je hiermee apparaten in huis bedienen. Het product is al ruim twee jaar in ontwikkeling en bevindt zich nu in de prototypefase.

Weinig bekend over ontwerp
Over het ontwerp is nog maar weinig bekend, behalve dat het formaat veel zou lijken op Google Home en net als deze concurrent klein en dik zou zijn. De speaker zou eruitzien als een Mac Pro met taps toelopende bovenkant en voorzien zijn van ingebouwde knoppen. Daarnaast zou het nieuwe accessoire een gaatjespatroon hebben dat de gehele speaker omvat. Eind april werd duidelijk dat het ontwerp van de nieuwe speaker bijna af zou zijn. De verwachting is dat Apple’s Siri-speaker in juni wordt aangekondigd. Het is afwachten of er in de tussentijd toch nog meer concrete informatie uitlekt.

Bekijk ook

'Apple legt laatste hand aan Siri-speaker'

Apple zou de laatste hand leggen aan het design van de Siri-speaker, een slimme speaker voor thuis die ook AirPlay ondersteunt. Dat zegt een bekende geruchtenverspreider op Twitter.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.