SoundBrake 2 Indiegogo

SoundBrake 2.0 zorgt dat je geen oordopjeszombie wordt

Met SoundBrake 2.0 kun je veiliger muziek luisteren in het verkeer. Het accessoire analyseert je omgevingsgeluid en laat je geluiden horen die je normaal zou buitensluiten.

Als je oordopjes gebruikt kun je de buitenwereld niet meer horen. Dat kan gevaarlijk zijn, zeker als je geluiden in het verkeer niet meer hoort. Maar ook de deurbel, waarschuwingen via een omroepsysteem en glasgerinkel gaan ongemerkt aan je voorbij. De SoundBrake 2.0 gaat dit oplossen, door te zorgen dat je belangrijke geluiden nog steeds hoort.

SoundBrake 2.0 zorgt dat je geluiden blijft horen

Je herkent onderstaande situatie misschien wel: jij zit lekker muziek te luisteren terwijl een vriend of collega je aandacht probeert te trekken.

Dat lukt niet, omdat koptelefoons en oordopjes té goed zijn geworden: dankzij ruisonderdrukking sluiten ze alle geluiden van buiten af. Een toeterende auto of geklop op de deur hoor je niet meer. De bedenkers van SoundBrake 2.0 willen daar een oplossing voor bieden. Je stopt dit apparaatje tussen je hoofdtelefoon en je iPhone (of een andere audiobron). SoundBrake leert de omgevingsgeluiden kennen, zoals het geluid van babbelende mensen in een koffietentje. Als er een opvallend geluid klinkt, dat harder of scheller is dan normaal, dan hoor je dat via de oordopjes. Via Indiegogo proberen de makers geld in te zamelen. Je kunt voor $68 meedoen als investeerder.

Zo ziet de SoundBrake 2.0 eruit:

SoundBrake 2.0

Met nog een maand te gaan is Arrow Electronics, de bedenker van dit accessoire, al aardig op weg om het doel te halen. Het doel is dat je alleen hoort wat je moet horen en dat je je veiliger door het verkeer kunt bewegen. Volgens de makers heeft het apparaatje geen impact op de geluidskwaliteit en werkt het ook met draadloze oordopjes. Verder zit er een oplaadbare batterij in die je via micro-USB weer kunt opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 20:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, indiegogo, muziek
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.