Met de Chrome-extensie van Shazam herken je muziek die je in je browser afspeelt

Shazam heeft een Chrome-extensie gemaakt. Daarmee scan je de muziek die je via de browser afspeelt, bijvoorbeeld in YouTube of Netflix.

Shazam is beschikbaar op bijna elk apparaat zodat je overal muziek kan herkennen, maar daar is nu toch een extra optie bij gekomen. Voor Chrome op de desktop kun je de Shazam-extensie downloaden. Daarmee scan je niet muziek die om je heen afgespeeld wordt, maar de muziek uit je browser.

Shazam-extensie voor Chrome

De browser-extensie is dus vooral bedoeld als je tijdens het kijken van Netflix of een andere serie op de Mac wil weten welke muziek er afgespeeld wordt. In twee clicks kun je de Shazam-extensie starten. De extensie herkent de muziek die via het huidige tabblad afgespeeld wordt. Je kan de Shazam-extensie koppelen aan Apple Music, zodat je ook het volledige nummer kunt afspelen.

Shazam Chrome extensie scannen.

In de Shazam Chrome-extensie bekijk je ook de lijst van eerder herkende nummers, maar alleen die je via de Chrome-browser herkend hebt. Je kan de extensie niet koppelen met je Shazam-account en de andere apps, dus het gaat om een aparte lijst van herkende nummers.

Shazam Chrome extensie geschiedenis bekijken.

De Shazam Chrome-extensie is gratis beschikbaar via de Chrome Web Store. In eerste instantie waren er wat problemen met de extensie en hij was ook korte tijd niet te downloaden. Maar inmiddels is de extensie wel beschikbaar en uit onze test blijkt dat hij goed werkt. Zorg ervoor dat je de meest recente versie van de Chrome-browser gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.