macOS Monterey 12.2 beta.

Tweede beta van macOS Monterey 12.2 nu beschikbaar

Apple heeft de tweede beta van macOS Monterey 12.2 vrijgegeven. De komende maanden zal Apple nieuwe versies testen.

Apple heeft voor de Mac nog één belangrijke functie van macOS Monterey in het vooruitzicht: Universal Control. Apple heeft al verklapt dat de release van Universal Control uitgesteld was en nu gepland staat voor het voorjaar van 2022. Het is goed mogelijk dat de functie uiteindelijk voor het publiek beschikbaar komt in macOS Monterey 12.2, die we begin van het jaar verwachten. Maar eerst is het nog tijd voor de beta van macOS Monterey 12.2.

Meest recente macOS 12.2 Beta

macOS 12.2 Beta 2

11 december 2022 – De tweede beta van macOS Monterey 12.2 is beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze heeft buildnummer 21D5039d.

Dit is er eerder in de eerste beta ontdekt ontdekt:

Als je de update wil testen, raden we aan om macOS Monterey op een aparte partitie te installeren. In onze tip lees je hoe je dat doet.

macOS Monterey 12.2 beta.

macOS 12.1 Monterey beta download

Voor de beta van macOS 12.1 Monterey is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 12.1 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Monterey 12.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 12.2-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 12.2 Monterey beta 2: 11 januari 2021 (verschenen; buildnummer 21D5039d)
  • macOS 12.2 Monterey publieke beta 1: 17 december 2021 (verschenen; buildnummer 21D5026f)
  • macOS 12.2 Monterey beta 1: 16 december 2021 (verschenen; buildnummer 21D5026f)
  • macOS 12.2 Monterey definitief: februari/maart 2022

Over macOS Monterey 12.2
macOS Monterey 12.2 is de tweede grote update nadat Monterey is verschenen. Bepaalde functies hebben het nog niet gehaald in de vorige versies van Monterey, dus we hopen dat ze er bij 12.2 wel in zitten. De belangrijkste functie die onderweg is, is Universal Control. Alles wat er nieuw was in macOS 12 Monterey lees je in ons overzicht.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 12 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 11 januari, 19:24: Beta 2 is vanaf nu beschikbaar.
  • 2021 - 17 december, 14:25: Artikel bijgewerkt met wat er nieuw ontdekt is in de eerste beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de nieuwste grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. Lees hier alles over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.