Tim Cook met Big Sur

Apple brengt Safari 15.6.1 voor oudere macOS-versies uit

Draai je nog een oudere versie van macOS? Dan kun je nu Safari 15.6.1 installeren, geschikt voor macOS Big Sur en macOS Catalina.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zo heel oud zijn macOS Big Sur (2020) en macOS Catalina (2019) nou ook weer niet, waardoor ze nog wel redelijk veel gebruikt worden. Om deze groep gebruikers ook weer veilig te kunnen laten werken heeft Apple een update van Safari uitgebracht. Versie 15.6.1 voor Safari bevat een belangrijke beveiligingsfix voor een WebKit-kwetsbaarheid die het mogelijk maakte om willekeurige code uit te voeren. Apple zegt dat deze kwetsbaarheid mogelijk actief is misbruikt.


Het updaten van je Safari is dus aan te raden. Voor mensen die al op macOS Monterey zitten, verscheen er gisteren al een update naar macOS 12.5.1. Ook hierin zijn kwetsbaarheden voor WebKit opgelost, samen met andere beveiligingsverbeteringen. De kernel-gerelateerde kwetsbaarheden die daarin zijn opgelost, zijn nog niet beschikbaar voor gebruikers van macOS Big Sur en macOS Catalina, maar wellicht is dat ook niet nodig. Voor de iPhone en iPad zijn iOS 15.6.1 en iPadOS 15.6.1 verschenen, ook met belangrijke beveiligingsverbeteringen. We raden dan ook aan om al deze updates snel te installeren, zodat je weer helemaal veilig bent.

Bekijk ook

macOS Monterey 12.5.1 nu te downloaden: lost beveiligingsprobleem op

Apple heeft macOS Monterey 12.5.1 uitgebracht. Deze kleine update lost een beveiligingsprobleem op met onder andere WebKit. Aangeraden wordt om snel te updaten.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.