macOS Monterey 12.5 final

macOS Monterey 12.5.1 nu te downloaden: lost beveiligingsprobleem op

Apple heeft macOS Monterey 12.5.1 uitgebracht. Deze kleine update lost een beveiligingsprobleem op met onder andere WebKit. Aangeraden wordt om snel te updaten.

macOS Monterey 12.5.1 beschikbaar

Tegelijkertijd met iOS 15.6.1 en iPadOS 15.6.1 heeft Apple ook voor de Mac een update uitgebracht. In beide gevallen gaat het om belangrijke beveiligingsupdates en worden de updates aangeraden voor alle gebruikers (als je toestel geschikt is). Bij de Mac gaat het dus om macOS Monterey 12.5.1. Om welk beveiligingsprobleem gaat het?


Op Apple’s pagina is te lezen dat het gaat om twee beveiligingsproblemen: in WebKit en in de kernel. In beide gevallen kon kwaadaardige code op de Mac gezet worden, bijvoorbeeld via een malafide website. Apple zegt op de hoogte te zijn dat dit lek mogelijk actief misbruikt is. Wil je je Mac zo veilig mogelijk houden, dan adviseert Apple om zo snel mogelijk te updaten. De releasenotes zijn officieel als volgt:

macOS Monterey 12.5.1

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update de volgende webpagina https://support.apple.com/kb/HT201222

Bekijk ook

iOS 15.6.1 en iPadOS 15.6.1 met belangrijke beveiligingsverbetering nu beschikbaar

Apple heeft een kleine maar belangrijke update uitgebracht. Voor de iPhone en iPad zijn zojuist iOS 15.6.1 en iPadOS 15.6.1 uitgebracht. Volgens Apple gaat het om een belangrijke beveiligingsupdate.

macOS Monterey 12.5.1 downloaden

Je downloadt macOS Monterey 12.5.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS Ventura-update installeren (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS Ventura beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor eerdere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.