Apple’s MagSafe Duo Charger kost €149, verschijnt op 21 december?

Apple heeft eerder al de MagSafe Duo Charger aangekondigd. Nu is ook de prijs van deze MagSafe Duo oplader bekend. Volgens een Zwitserse winkelketen komt de lader op 21 december beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 december 2020: Een Zwitserse Apple-reseller beweert dat de MagSafe Duo Charger op 21 december in de winkel ligt. Apple heeft zelf nog geen officiële releasedatum gegeven. Het gaat om Digitec Galaxus, dat nu al pre-orders voor het accessoire verzamelt. De eerste exemplaren zouden tussen 21 en 29 december geleverd moeten worden.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 6 november, waarin de prijs werd onthuld.


Eén van de verrassingen van de afgelopen iPhone-keynote was de introductie van de MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. De eerste is een simpele uitvoering, waarbij je een kleine ronde puck magnetisch achterop de iPhone bevestigt om hem op te laden. De Duo Charger is, zoals de naam al zegt, geschikt voor twee apparaten: een iPhone en de Apple Watch. Het was nog altijd onduidelijk wanneer deze oplader beschikbaar zou komen en hoeveel hij zou kosten. Dat laatste is nu bekend, net als enkele andere specificaties.

Prijs MagSafe Duo Charger bekend

Apple vraagt €149,- voor de nieuwe MagSafe Duo Charger. De gewone MagSafe-oplader voor de iPhone kost €45, dus het is vooral het ontwerp en het Apple Watch deel wat het totaalbedrag vrij prijzig maakt. Dat viel ook wel te verwachten: Apple’s eigen magnetische oplaaddock voor de Apple Watch kost al €79.

Alles bekijken:

De release is momenteel nog niet bekend. Apple heeft alleen laten weten dat hij binnenkort beschikbaar is.

MagSafe Duo Charger opengevouwen.

Het unieke aan de dubbele MagSafe-oplader is dat je hem kan opvouwen. Je klapt de twee losse delen op elkaar als een boekje, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijker mee kan nemen op reis. Alle modellen van de Apple Watch zijn geschikt: van de originele Apple Watch tot de nieuwste Apple Watch Series 6. Het oplaaddeel van de Apple Watch kan je ook rechtop zetten, net als bij Apple’s eigen dock.

Ook alle iPhones met draadloos opladen zijn geschikt, maar je maakt alleen bij de iPhone 12-familie gebruik van het snellere draadloze laden en de magnetische bevestiging. Tot slot kan je ook je AirPods met draadloze oplaadcase ermee opladen.

MagSafe Duo Charger voor iPhone en Apple Watch.

In de verpakking vind je verder naast de dubbele MagSafe-oplader ook een usb-c-naar-Lightning-kabel van één meter. Je hebt er wel een geschikte stekker voor nodig. Apple beveelt de 20W usb-c-lichtnetadapter aan, dezelfde als voor de gewone MagSafe. Deze kost €25,-.

Alternatieven voor de MagSafe Duo-oplader
Vind je deze MagSafe Duo-oplader te duur, dan zou je eens kunnen kijken naar alternatieven:

Bekijk ook

De beste Apple Watch-docks voor je bureau of nachtkastje

De Apple Watch zul je regelmatig moeten opladen, dus kun je daar maar beter een stijlvol plekje in huis voor zoeken. Met deze Apple Watch-docks en -stands wordt het opladen van je horloge een kleine moeite en het ziet er ook nog goed uit!

Lees ook onze eerdere review van de gewone MagSafe-oplader.

Bekijk ook

Review MagSafe Charger: praktisch magnetisch

In deze review van de MagSafe Charger lees je of deze magnetische oplader wat voor jou is. Hoe handig is hij? En is de MagSafe-oplader zijn geld waard? We bespreken de voor- en nadelen met onze ervaringen met de MagSafe Charger.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 02 december: Deze oplader is nu verkrijgbaar, we hebben het artikel daarom aangepast.
  • 2020 - 01 december: Mogelijke releasedatum van 21 december toegevoegd.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.