Apple Watch Series 3 stijgt in populariteit ten koste van Series 0: welke gebruik jij? [poll]

De Apple Watch Series 3 is momenteel het populairste model onder gebruikers, terwijl de Series 0 steeds minder wordt gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de ontwikkelaar van een serie populaire apps. Welk model gebruik jij nog?

De Apple Watch bestaat dit voorjaar drie jaar en er zijn inmiddels vier verschillende modellen in omloop, met de vijfde Apple Watch Series 4 in het vooruitzicht. Maar welke modellen zijn nu het populairst? Ontwikkelaar David Smith, maker van onder ander Activity++ en Pedometer++, heeft de afgelopen maanden bijgehouden wat de meest gebruikte Apple Watch-modellen zijn.


‘Apple Watch Series 3 het populairst’
David Smith is ontwikkelaar van allerlei handige Apple Watch-apps, gespecialiseerd in gezondheid. Pedometer++ is een stappenteller voor je Apple Watch, terwijl je met Activity++ nog meer inzicht krijgt in je Activiteit-doelen. Smith heeft nu dankzij de statistieken van zijn Pedometer++-app in kaart gebracht hoe de verdeling is van het aantal Apple Watch-modellen.

Apple Watch Series in een grafiek volgens Pedometer++.

33% heeft Apple Watch Series 3
Sinds kort hebben de meeste gebruikers van Pedometer++ een Apple Watch Series 3, het allernieuwste model van afgelopen september. Ongeveer 33% van de gebruikers van de app van Smith heeft dit model om zijn of haar pols hangen. De Apple Watch Series 2 volgt daarna met ongeveer 30%. De Apple Watch Series 1 zit vrij constant rond de 13%.

Series 0 daalt sterk
De allereerste generatie, ook wel de Apple Watch Series 0 genoemd, is sinds dit najaar flink aan het dalen. In september stond dit model nog rond de 40%, maar nu is dat gedaald tot 24%. Als de trend van de afgelopen maanden voortgezet wordt, heeft bijna de helft van de gebruikers in september een Apple Watch Series 3. Uit de cijfers van Smith blijkt niet om hoeveel gebruikers het precies gaat.

Apple Watch Series voorspelling in een grafiek volgens Pedometer++.

‘Apple moet Series 0 niet langer ondersteunen’
De Apple Watch Series 3 is veruit het snelste model. Volgens Smith zijn ook de Series 2 en Series 1 nog prima modellen om voor te ontwikkelen, maar de originele Apple Watch is volgens hem een stuk lastiger. Hij hoopt dan ook dat met de komst van watchOS 5 de ondersteuning voor de originele Apple Watch stopt. Bij de eerste generatie iPad stopte Apple na 2,5 jaar met het uitbrengen van updates, dus het is goed mogelijk dat er dit jaar ook geen update meer komt voor de Apple Watch Series 0.

Welke Apple Watch gebruik jij nog?
Omdat bovenstaande cijfers alleen betrekking hebben op gebruikers van Pedometer++, zijn wij benieuwd hoe dit gebruik bij iCulture-lezers is. Welk Apple Watch-model gebruik jij nog elke dag? Stem hieronder in onze poll!

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier!

Twijfel je welke Apple Watch je hebt? In ons artikel Apple Watch-modellen vind je een overzicht met modelnummers en herkenbare aspecten.

Bekijk ook

Welke Apple Watch heb ik? Zo herken je alle Apple Watch-modellen

Heb je geen idee welk Apple Watch-model je precies hebt? In dit overzicht vind je alle Apple Watch-modellen op een rij, inclusief modelnummers en specifieke kenmerken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.