Philips Hue Smart Button aan koelkast bevestigen.

Philips Hue kondigt slimme knop en vernieuwde Hue Go aan [IFA 2019]

Signify heeft op IFA 2019 een reeks nieuwe producten aangekondigd. Een aantal ervan hadden we eerder al ontdekt, zoals de filamentlampen. Maar er komen nog meer producten aan. Zo staan er HomeKit slimme stekkers en knoppen en een vernieuwde draagbare lamp Hue Go op het programma.

Vernieuwde Hue Go

De vernieuwde Philips Hue Go is een verplaatsbare kleurenlamp, die van pas komt voor tuinfeestjes. Het origineel is al behoorlijk wat jaren op de markt. Nu is er een nieuwe versie met verbeterde batterijduur en ondersteuning voor Bluetooth. Dit houdt in dat je geen bridge nodig hebt om de Hue Go aan te sturen met de Hue-app of met de assistenten Alexa en Google Assistent. Wil je HomeKit gebruiken, dan heb je wel een Hue Bridge nodig.

philips-hue-go

De voordelen van Bluetooth-ondersteuning hebben we beschreven in ons recente review van de Philips Hue Bluetooth-lampen. Je kunt voor de Hue Go ook allerlei scenes instellen. De lamp is vanaf november te koop voor €79,95.

Slimme Philips Hue knop

Ook opvallend is de nieuwe Philips Hue Smart Button. Dit is een klein rond knopje, die doet denken aan de vroegere Flic-knoppen, die al sinds 2014 verkrijgbaar zijn en sinds dit jaar ook met HomeKit werken. Je kunt deze knop programmeren om bepaalde scenes en lampen te activeren. Met een enkele knopdruk schakel je de lampen aan of uit. Houd je de knop ingedrukt, dan kun je de lampen dimmen of feller zetten.

Philips Hue Smart Button.

Het is niet nodig om de knop te verbinden met een Hue Bridge, maar doe je dat wel, dan heb je veel meer mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld vooraf instellen wat er gebeurt bij een knopdruk, op een bepaald moment van de dag. ’s Ochtends vroeg zal de knop dan de lampen feller zetten, terwijl je later op de avond je lampen wat kan dimmen. Je kunt deze knop met een speciaal magneetplaatje aan de koelkast bevestigen.

De Philips Hue Smart Button verkrijgbaar voor €19,95.

Philips Hue Smart Button aan koelkast bevestigen.

Daarnaast komt er een slimme stekker van Philips Hue, waarmee je bestaande tafel- en vloerlampen kunt bedienen. Dit is ook handig voor armaturen waar geen Hue-lamp in past. Vervolgens kun je de lampen in- en uitschakelen, maar uiteraard heb je dan niet de mogelijkheid om verschillende scenes en kleuren te kiezen. Het is een kwestie van aan of uit. De Hue-stekker kost €29,95.

Philips Hue stekker (Amerikaans)

Signify heeft nog meer nieuws in petto, zoals de eerder besproken spotjes Fugato en Argenta, die je in enkele, dubbele, drie- of viervoudige variant kunt aanschaffen. Er is ook een Centura inbouwspot die wat minder opvallend is. Je kunt kiezen uit een ronde of vierkante versie. Al deze spotjes zijn voorzien van Bluetooth en dus geschikt voor beginnende smart home-gebruikers die nog niet zoveel lampen hebben.

Philips Hue Fugato spots.

Verder zijn er nieuwe GU10 spotjes met meer lumen, rijkere kleuren en een nieuw design, zodat ze beter in je spotjes passen. De E14 kaarslampen zijn ook vernieuwd en daarnaast heeft Philips Hue de badkamerlampen Adore uitgebreid met meer modellen. Zo is er nu een inbouwspot en is de spiegellamp er nu in een groter en kleiner formaat.

Prijs en verkrijgbaarheid van deze nieuwe accessoires:

  • Nieuwe Hue Go in oktober voor €79,95
  • Hue-stekker voor €29,95
  • Smart Button voor €19,95
  • Fugato en Argenta spotlights beschikbaar vanaf €89,99
  • Recessed spotlights vanaf €69,99
  • White & Color Ambiance GU10 met Bluetooth vanaf €59,95
  • White E14 met Bluetooth voor €19,95 (single) of €29,95 (double)

IFA 2019
Lees alle aankondigingen van IFA 2019 in onze round-up! Of bekijk een lijst van alle reeds gepubliceerde artikelen.
Bekijk ook

IFA 2019: de belangrijkste aankondigingen van Europa's grootste techbeurs

IFA 2019 is begonnen in Berlijn! iCulture is erbij en brengt je een round-up van alle belangrijke aankondigingen voor Apple-fans en daarnaast kijken we voor je rond op de beursvloer!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.