Philips Hue Smart Button aan koelkast bevestigen.

Philips Hue kondigt slimme knop en vernieuwde Hue Go aan [IFA 2019]

Signify heeft op IFA 2019 een reeks nieuwe producten aangekondigd. Een aantal ervan hadden we eerder al ontdekt, zoals de filamentlampen. Maar er komen nog meer producten aan. Zo staan er HomeKit slimme stekkers en knoppen en een vernieuwde draagbare lamp Hue Go op het programma.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwde Hue Go

De vernieuwde Philips Hue Go is een verplaatsbare kleurenlamp, die van pas komt voor tuinfeestjes. Het origineel is al behoorlijk wat jaren op de markt. Nu is er een nieuwe versie met verbeterde batterijduur en ondersteuning voor Bluetooth. Dit houdt in dat je geen bridge nodig hebt om de Hue Go aan te sturen met de Hue-app of met de assistenten Alexa en Google Assistent. Wil je HomeKit gebruiken, dan heb je wel een Hue Bridge nodig.

philips-hue-go

De voordelen van Bluetooth-ondersteuning hebben we beschreven in ons recente review van de Philips Hue Bluetooth-lampen. Je kunt voor de Hue Go ook allerlei scenes instellen. De lamp is vanaf november te koop voor €79,95.

Slimme Philips Hue knop

Ook opvallend is de nieuwe Philips Hue Smart Button. Dit is een klein rond knopje, die doet denken aan de vroegere Flic-knoppen, die al sinds 2014 verkrijgbaar zijn en sinds dit jaar ook met HomeKit werken. Je kunt deze knop programmeren om bepaalde scenes en lampen te activeren. Met een enkele knopdruk schakel je de lampen aan of uit. Houd je de knop ingedrukt, dan kun je de lampen dimmen of feller zetten.

Philips Hue Smart Button.

Het is niet nodig om de knop te verbinden met een Hue Bridge, maar doe je dat wel, dan heb je veel meer mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld vooraf instellen wat er gebeurt bij een knopdruk, op een bepaald moment van de dag. ‘s Ochtends vroeg zal de knop dan de lampen feller zetten, terwijl je later op de avond je lampen wat kan dimmen. Je kunt deze knop met een speciaal magneetplaatje aan de koelkast bevestigen.

De Philips Hue Smart Button verkrijgbaar voor €19,95.

Philips Hue Smart Button aan koelkast bevestigen.

Daarnaast komt er een slimme stekker van Philips Hue, waarmee je bestaande tafel- en vloerlampen kunt bedienen. Dit is ook handig voor armaturen waar geen Hue-lamp in past. Vervolgens kun je de lampen in- en uitschakelen, maar uiteraard heb je dan niet de mogelijkheid om verschillende scenes en kleuren te kiezen. Het is een kwestie van aan of uit. De Hue-stekker kost €29,95.

Philips Hue stekker (Amerikaans)

Signify heeft nog meer nieuws in petto, zoals de eerder besproken spotjes Fugato en Argenta, die je in enkele, dubbele, drie- of viervoudige variant kunt aanschaffen. Er is ook een Centura inbouwspot die wat minder opvallend is. Je kunt kiezen uit een ronde of vierkante versie. Al deze spotjes zijn voorzien van Bluetooth en dus geschikt voor beginnende smart home-gebruikers die nog niet zoveel lampen hebben.

Philips Hue Fugato spots.

Verder zijn er nieuwe GU10 spotjes met meer lumen, rijkere kleuren en een nieuw design, zodat ze beter in je spotjes passen. De E14 kaarslampen zijn ook vernieuwd en daarnaast heeft Philips Hue de badkamerlampen Adore uitgebreid met meer modellen. Zo is er nu een inbouwspot en is de spiegellamp er nu in een groter en kleiner formaat.

Prijs en verkrijgbaarheid van deze nieuwe accessoires:

 • Nieuwe Hue Go in oktober voor €79,95
 • Hue-stekker voor €29,95
 • Smart Button voor €19,95
 • Fugato en Argenta spotlights beschikbaar vanaf €89,99
 • Recessed spotlights vanaf €69,99
 • White & Color Ambiance GU10 met Bluetooth vanaf €59,95
 • White E14 met Bluetooth voor €19,95 (single) of €29,95 (double)
IFA 2019
Lees alle aankondigingen van IFA 2019 in onze round-up! Of bekijk een lijst van alle reeds gepubliceerde artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2019, 15:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen philips hue, smart home

Philips Hue

Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.

Philips Hue

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.