Flic 2 met HomeKit

Vernieuwde Flic 2.0 knop werkt met HomeKit

De tweede generatie van de Flic Smart Button werkt met HomeKit. Met de knop kun je een aantal vooraf ingestelde acties uitvoeren door op de knop te drukken. De ondersteuning voor HomeKit is nieuw.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In onze round-up van slimme knoppen bespreken we onder andere de Logitech POP en de Philips Hue Tap, twee knoppen die al wel met HomeKit werken. De Flic-knop stond nog niet in die lijst, maar met de komst van de tweede generatie gaat dat veranderen. Voor gebruik met HomeKit is wel een Bluetooth-hub noodzakelijk die later die jaar gaat verschijnen.

Flic 2.0 met HomeKit

De Flic-knop is zo groot als een 50 cent-muntstuk en is bijvoorbeeld te gebruiken als een hele dure selfieknop. Voor gebruik binnenshuis zijn er veel interessantere toepassingen mogelijk, zoals het aansturen van je smart home. Zo kun je de muziek starten door op de knop te drukken. Je bepaalt zelf welke acties je aan de knop koppelt. Dit kun je regelen in de bijbehorende Flic-app.

De tweede generatie Flic-knop komt binnenkort uit en zal worden gefinancierd middels een Kickstarter-campagne, die over vier dagen van start gaat. De ondersteuning voor een ‘open platform’ is daarbij de grootste vernieuwing, naast HomeKit. Ontwikkelaars kunnen de knoppen nu zelf in hun toepassingen opnemen en zijn niet meer aangewezen op de functionaliteiten die de makers van Flic zelf aanbieden.

Flic HomeKit Hub

Technische verbeteringen
Het Flic-platform is dan ook vanaf de grond opnieuw opgebouwd, met als uitgangspunt om zo veelzijdig mogelijk te zijn. De vernieuwde knoppen zijn voorzien van nieuwe interne componenten die zorgen voor meer stabiliteit en minder vertraging. Ook is de accuduur verbeterd, dankzij het optimaliseren van hard- en software. De gebruiksduur is nu tot 60% verbeterd. Het bereik is ook verbeterd, dankzij gebruik van een nieuwe chip die Bluetooth Long Range ondersteunt.

Flic 2 heeft nieuw design

Het uiterlijk van de Flic-knop is veranderd. Volgens de makers is de nieuwe knop subtieler en past het in elke omgeving. Het is dan ook een heel verschil met de Fibaro Button (60 euro), die eruit ziet als een grote rode alarmknop. Terwijl de oude knop was bedekt met siliconenrubber heeft de nieuwe knop meer structuur. Hij geeft ook een betere feedback, zodat je zeker weet dat je goed op de knop gedrukt hebt.

Driekleurige ledlampjes geven ook feedback over de acties, bijvoorbeeld om te bevestigen dat een automatisering daadwerkelijk is uitgevoerd. Voor muzikanten is er de mogelijkheid om draadloos via Bluetooth contact te maken met ondersteunde MIDI-apparaten. En dankzij de ondersteuning van het Bluetooth HID (Human Interface Device) protocol kan Flic ook toetsenborden, muizen, gamepads en andere apparaten koppelen. Je kunt dus elk stuk hardware bedienen dat met Bluetooth LE werkt, onafhankelijk van het besturingssysteem.

Meer info: Flic.io

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.