WhatsApp audiobericht beluisteren vanuit melding.

WhatsApp laat je audioberichten direct vanuit meldingen beluisteren

WhatsApp heeft een nieuwe functie die van pas komt voor audioberichten. Je kan namelijk zowel gesproken berichten als losse audiobestanden direct vanuit een melding beluisteren. Je hoeft WhatsApp dan niet meer te openen. De functie wordt nu uitgerold.

Het versturen van gesproken berichten in WhatsApp wordt steeds populairder en kan soms een handig alternatief zijn voor het uittypen van berichten. Het nadeel van gesproken berichten is dat je de app moet openen om het bericht te luisteren, terwijl je een getypt bericht direct vanuit de melding kan lezen. Daar is nu verandering in gekomen, want WhatsApp laat je audioberichten luisteren vanuit een melding.

WhatsApp laat je audioberichten vanuit meldingen beluisteren

De functie is voor de eerste groep gebruikers van zowel de beta als de App Store-versie beschikbaar gesteld. De functie ondersteunt zowel gesproken berichten als audiobestanden die via WhatsApp gedeeld worden. Op dit moment kunnen sommige betagebruikers waarbij hun telefoonnummer eindigt op een oneven cijfer de gesproken audioberichten in een melding terugluisteren. Betatesters waarbij het nummer eindigt op een even nummer, hebben de optie voor audioberichten.

Het werkt als volgt. Zodra je een melding met een audiobericht krijgt, staan daarin twee soorten berichten: 🎤 Gesproken bericht voor ingesproken berichten en 🎵 Audio voor audiobestanden. Door een melding lang ingedrukt te houden of er stevig op te drukken, klapt de melding uit. Een alternatieve manier is om de melding naar links te vegen en te tikken op Bekijk. Vervolgens verschijnt een audiospeler in beeld. Je drukt op de afspeelknop en het audiobericht begint met afspelen.

WhatsApp melding met audiobericht.

Je ziet wel hoe lang het bericht duurt en hoe laat het verstuurd is, maar je kan voor- of achteruit spoelen. Antwoorden op een audiobericht kan alleen met een getypt bericht. Wil je in audio iets terugsturen, dan moet je WhatsApp en de desbetreffende chat openen. Bijkomend voordeel is dat er niet direct een luisterbewijs gestuurd wordt als je het bericht vanuit de melding beluistert. Het is helaas niet mogelijk om een audiobericht vanuit een melding op de Apple Watch te beluisteren.

Het leek er eerst op dat de functie alleen beschikbaar is voor betatesters met versie 2.19.91, maar wij hebben de functie ook werkend gekregen in de App Store-versie. Mogelijk is het bij jou nu dus ook al actief. Is dat nog niet zo, dan is het een kwestie van afwachten. Bij iMessage kun je audioberichten al veel langer direct vanuit een melding beluisteren.

Bekijk ook

Zo verstuur je audioberichten in iMessage op de iPhone

Ben je niet in staat om chatberichten in te tikken in iMessage, dan is er gelukkig een oplossing: je kunt ook audioberichten versturen. Voor het opnemen van spraak druk je op de microfoon en afspeelknop in iMessage. Maar het kan ook sneller.

Meer functies onderweg
Er komen binnenkort nog veel meer nieuwe functies voor WhatsApp aan. De optie om uitnodigingen voor groepsgesprekken af te wijzen is al in april aangekondigd. WhatsApp beloofde de functie snel uit te rollen, maar bijna een half jaar later is het nog steeds niet beschikbaar.

Bekijk ook

Deze 14 nieuwe functies heeft WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp krijgt er de komende tijd allerlei handige functies bij. Het gaat om belangrijke toevoegingen en kleine aanpassingen, die de app net wat makkelijker in het gebruik maakt. Wij zetten veertien aankomende WhatsApp functies op een rij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.