Philips Hue Signe lampen

Philips Hue onthult nieuwe Play- en Signe-lampen voor de tv-kamer

Philips Hue blijft maar uitbreiden met nieuwe producten. Er zijn inmiddels tientallen lampen en armaturen. In oktober komen er weer twee nieuwe series bij: de Hue Play-lichtbalk en de staafvormige Hue Signe-lampen, bedoeld voor de tv-hoek in je woonkamer.

Hue Play

Bij de Hue Play Collection gaat het om lampen die je in de tv- of woonkamer kunt gebruiken. Hue Play is een soort lichtbalk, die je achter de tv kunt monteren of op de grond kunt leggen. Het is dus vergelijkbaar met een lichtslang, maar is niet flexibel. Je kunt drie Play-lichtbalken aan elkaar koppelen, zodat je maar één stopcontact nodig hebt. Philips heeft dit gedaan omdat je vaak een tekort aan stekkerblokken hebt achter je entertainmentsysteem of televisie.


Philips Hue Play lichtbalk

Je kunt de Hue Play zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Zo kan het een soort Ambilight-lichtbalk achter de tv worden, maar ook een vloerlamp in de hal, zodat bezoekers weten in welke richting ze moeten lopen. Voor een Ambilight-effect bracht de fabrikant eerder al Philips Hue Sync uit waarmee je de verlichting kunt afstemmen op games of muziek.

Philips Hue Play lichtbalk achter televisie

De Hue Play is 23cm lang en is in twee sets te krijgen: de Single Base Kit kost $70 en de Double Base Kit gaat voor $130 over de toonbank. De Europese prijzen zullen ongeveer op hetzelfde niveau liggen. Vanaf half september zijn de eerste pre-orders te plaatsen en vanaf half oktober liggen ze in de winkel. Bij aankoop van één van de sets kun je voor $60 een Hue Play-uitbreiding erbij kopen. Dit is een losse lichtbalk die je kunt aansluiten op een bestaande set.

Hue Signe

Bij de Philips Hue Signe Collection gaat het om lampen in de White and Color Ambiance-serie. Deze lampen zien er meer uit als een dunne staaf, die je als vloerlamp of tafellamp kunt gebruiken. De Floor Light is 150cm hoog en staat op een stevige poot, terwijl de Table Light 60cm hoog is. Beide modellen zijn bedoeld om in de woonkamer of tv-kamer te zetten. Je plaatst de lamp in de richting van de muur, zodat er indirecte reflectie plaatsvindt tot aan het plafond.

Philips Hue Signe lampen

De twee Signe-Lampen zijn dus ook geschikt om naast een tv te zetten als een soort Ambilight-systeem. Je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. Elke lamp kan maar één kleur tegelijk uitstralen, dus de ledlampjes kunnen geen kleurgradiënt laten zien (maar ze kunnen uiteraard wel in de loop van de tijd van kleur veranderen). Wil je meerdere kleuren tegelijk, dan zul je meerdere lampen moeten gebruiken.

Philips Hue Signe lampen

De Signe Floor Light gaat $250 kosten en de Signe Table Light staat voor $160 in de schappen. Ook deze lampen zijn vanaf september in pre-order en vanaf oktober in de winkel. Ze worden begin oktober verwacht, dus ietsje eerder dan de Hue Play-serie. Net als alle eerdere Philips Hue-producten werken ze met HomeKit en zijn ze met Siri te bedienen. Signify, het bedrijf achter de Philips Hue-producten, brengt nog meer nieuwe producten uit. Zo zijn de Adore-spiegel en de Being- en Enchant-armaturen net op de markt gekomen en is de Philips Hue Outdoor Lightstrip ook binnenkort verkrijgbaar.

Bekijk ook

Philips Hue Sync nu beschikbaar, stemt verlichting af op games en films

Philips heeft Hue Sync voor de Mac en Windows beschikbaar gesteld. Daarmee kun je je slimme verlichting laten reageren op muziek, films en games. De software voor de desktop was eerder al aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.