Concept van Apple Watch Series 4 met scherm.

Apple registreert zes 2018 Apple Watches

Er komen zes nieuwe modellen van de Apple Watch aan. Dat blijkt uit registraties bij de Eurasian Economic Commission (EEC), waardoor in het verleden ook al nieuwe producten uitlekten.

De Apple Watch Series 4 komt eraan en het lijkt erop dat je meer keuze genoeg hebt. Volgens de registraties gaat het om zes nieuwe modellen met modelnummers A1977, A1978, A1975, A1976, A2007 en A2008. Uit de info blijkt niet welke specificaties de horloges hebben, behalve dat het om ‘personal wearable electronic devices’ gaat. De registraties werden ontdekt door Consomac.

Apple Watch 4 registraties

De Russische teksten in de registratie zijn als volgt te verklaren: ze zijn wettelijk verplicht voor apparaten met encryptie die in Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië en Rusland worden verkocht.

Het aantal van zes horloges lijkt misschien wat veel, maar in werkelijkheid valt het wel mee. Met speciale Nike-uitvoeringen, de twee formaten 38mm en 42mm en modellen met en zonder 4G kom je al snel op meer dan tien uitvoeringen. Met de huidige line-up in de Nederlandse Apple Store kom je al op tien stuks en dan rekenen we nog niet eens de 4G- en Edition-modellen mee die in Nederland niet te koop zijn.

Het lijkt er dus op dat Apple het assortiment wat wil inperken, met drie nieuwe uitvoeringen in de formaten 38mm en 42mm. Een andere mogelijkheid is dat Apple een redesign uitvoert, waardoor de Apple Watch voortaan nog maar in één formaat te krijgen is. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal de Apple Watch Series 4 dit jaar voor het eerst een andere behuizing krijgen, met een 15% groter scherm en smallere randen. Wel spreekt Kuo nog steeds over twee formaten met een horlogekast van respectievelijk 1,57″ en 1,78″.

Concept van Apple Watch Series 4 met scherm.

In het verleden lekten al vaker nieuwe producten uit via de Euraziatische registraties, zoals de AirPods, Apple Watch Serie 2 en iPhone 7. Ook de iPad 2018 verscheen al vroegtijdig in de databases, net als de MacBook Pro 2018. De Apple Watch Series 4 wordt in september verwacht, samen met nieuwe iPhones en iPads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2018, 14:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 4
Device Apple Watch Series 4
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.