Niet Storen-slapen in iOS 12.

Zo verbetert iOS 12 de Niet Storen-functie

3 nieuwe functies
De Niet Storen-functie krijgt in iOS 12 een aantal handige verbeteringen, zodat jij bijvoorbeeld lekker rustig kunt slapen of je goed kunt concentreren tijdens het werk. Met deze nieuwe functies zorgt Apple ervoor dat je minder vaak wordt afgeleid.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Niet Storen in iOS 12

De Niet Storen-functie werd al jaren geleden aan iOS toegevoegd en is de afgelopen tijd ook flink verbeterd met onder andere Niet Storen tijdens het autorijden. Ook in iOS 12 breidt Apple deze functie verder uit met drie belangrijke verbeteringen:


#1 Nieuwe Bedtijdmodus voor Niet Storen
Veel mensen zullen Niet Storen vooral tijdens het slapen gebruiken, omdat je dan niet gestoord wil worden door allerlei binnenkomende meldingen. Hoewel de meldingen tijdens Niet Storen wel stilgehouden worden, verschijnen ze gewoon wel op het beginscherm. Als je middenin de nacht wakker wordt en op je iPhone wil kijken hoe laat het is, kan je behoorlijk afgeleid raken van alle meldingen die er zijn.

Bedtijdmodus in iOS 12 met weerbericht.

Met de nieuwe Bedtijdmodus voorkom je dit. Gedurende de geplande periode van Niet Storen, blijft zelfs het toegangsscherm blanco. Het enige wat je ziet is een melding van de Niet Storen-functie zelf, met de mededeling dat de meldingen naar het geschiedenisgedeelte gestuurd worden. Ook dimt Apple je achtergrond, zodat het scherm veel donkerder is.

Bekijk ook

Zo kun je een slaapschema instellen op de iPhone met Bedtijd

Stel een slaapschema in op de iPhone, zodat je tijdig wordt gewekt en op het juiste moment naar bed gaat. Zo word je uitgerust wakker, op het juiste moment! In oudere iOS-versies vind je hiervoor de functies Bedtijd en Waakmelder.

#2 Niet Storen op tijd en locatie
Als je bijvoorbeeld naar een concert of bioscoop gaat, wil je liever niet gestoord worden door allerlei meldingen. Vanaf iOS 12 is het niet meer nodig om Niet Storen handmatig uit te schakelen, want er zijn nu meer opties voor het gebruik van deze stille modus. Via het Bedieningspaneel kun je nu stevig drukken op het Niet Storen-icoontje (of je houdt hem langer ingedrukt), waarna er drie opties bij komen: activeren voor 1 uur, tot vanavond of zodra je deze locatie verlaat. Ter controle zie je onder de laatste optie je huidige locatie, zodat je weet met welke locatie je iPhone rekening houdt.

Niet Storen op tijd of locatie

#3 Stille meldingen op de iPhone

Sinds iOS 12 kun je ook stille meldingen gebruiken. Als je dit inschakelt, verschijnt de melding wel in het Berichtencentrum maar niet op je toegangsscherm en je hoort ook geen geluidje. De meldingen staan dus niet helemaal uit, maar je hebt er minder last van. Je moet per app instellen of je de meldingen stil wilt houden.

Stille meldingen iOS

Krijg je zo’n melding binnen, dan veeg je naar links en kies je Beheer > Lever stil af. Dit moet je voor elke app herhalen. Via Instellingen > Berichtgeving > Meldingsstijl kun je de normale meldingen weer inschakelen.

Apple voert in iOS 12 allerlei verbeteringen door die betrekking hebben op het gebruik van je iPhone of iPad. Nieuw is bijvoorbeeld ook Schermtijd, waarmee je meer inzicht krijgt in hoe je je iPhone gebruikt. Je kan dan bijvoorbeeld ook tijdslimieten opstellen voor bepaalde apps, in de hoop dat je ze dan minder gaat gebruiken.

Bekijk ook

Schermtijd in iOS: zo voorkom je smartphoneverslaving

Schermtijd is een handige functie, waarmee je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je aan je iPhone besteedt. Je krijgt meer inzicht in welke apps je gebruikt en blokkeert de toegang na een bepaald aantal minuten of uren gebruik. Lees alles in deze Schermtijd uitleg!

[ios12-summary]

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 20 augustus: Dit artikel is uitgebreid met stille meldingen en aangepast met de nieuwste info uit de beta's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.