Philips Hue Sync

Philips Hue Sync nu beschikbaar, stemt verlichting af op games en films

Philips heeft Hue Sync voor de Mac en Windows beschikbaar gesteld. Daarmee kun je je slimme verlichting laten reageren op muziek, films en games. De software voor de desktop was eerder al aangekondigd.

Met Philips Hue Sync krijg je het effect van een Ambilight-tv, maar dan toegepast op alle gekleurde Hue-lampen. De lichteffecten worden afgestemd op wat er in films en games gebeurt, of op de muziek die je speelt. Zo krijg je een ‘ambient’ lichtervaring, die afhankelijk is van wat er zich op het Mac-scherm afspeelt. Als er bijvoorbeeld een explosie is in een game, dan zal de kamer oplichten. Bij een zonsondergang vult je kamer zich met geel- en oranjetinten. Muziek zorgt ervoor dat de kleur van de lampen zich ritmisch aanpast. Dit is ook weer afhankelijk van de intensiteit van de muziek.

Tijdens CES 2018 was Philips Hue Sync al te zien en nu de software beschikbaar is melden de eerste mensen hun ervaringen. Latency (vertraging tussen wat je hoort en ziet) blijkt bij het luisteren naar muziek niet direct een probleem, maar bij games zal een kleine vertraging wat eerder opvallen.

Je kunt de app vanaf vandaag gratis downloaden. Het werkt met alle bestaande Hue-lampen, maar voor de gekleurde lichteffecten moet je uiteraard wel beschikken over Hue-lampen die geschikt zijn voor kleur. Tegelijk met de introductie heeft Signify (het voormalige Philips Lighting) een samenwerking aangekondigd met Disney. De eerste muziekvideo van zanggroep DCappella is in 360 graden te bekijken, voorzien van lichteffecten.

Zo werkt de Hue Sync-app: kies je gewenste muziek, film of game en geef daarna aan welke lichtintensiteit en snelheid je wilt. Je kunt kiezen uit Subtle, Moderate, High en Intense, wat de beeldveranderingen betreft. Bij het luisteren naar muziek kun je kiezen uit meerdere kleurenpaletten, bijvoorbeeld pastel of harde kleuren. Hue Sync werkt ook met AirPlay en Chromecast.

Philips Hue Sync Mac-app

Eerder deze week kwam de compleet vernieuwde Philips Hue 3.0 app voor iOS uit, met veel nieuwe functies en een verbeterde navigatie. Verder verschenen er ook nieuwe buitenlampen van Hue uit, die ook met HomeKit werken.

Je kunt de Hue Sync-app downloaden voor Windows en Mac via de website van Philips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2018, 13:08
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.