Apple Watch 4G kopen

Opinie: Waarom een verbeterde Apple Watch Series 4S een goed idee is

Naast de nieuwe iPhones kijken Apple-gebruikers ook erg uit naar een nieuwe Apple Watch. Toch is het mogelijk dat Apple dit jaar geen gloednieuw model op de planning heeft. Een nieuw model heeft wat ons betreft echter wel zin, zelfs al is het maar een kleine update in de vorm van een Series 4S.

De afgelopen jaren kon je erop rekenen dat Apple altijd in september een nieuwe Apple Watch aankondigt. Iedereen ging er dan ook vanuit dat Apple voor dit jaar de Apple Watch Series 5 op de planning heeft staan. Maar er zijn inmiddels geluiden dat het dit jaar misschien wel anders loopt. Dit beeld wordt vooral gevoed door het feit dat er maar weinig geruchten zijn over welke nieuwe functies er in een nieuwe Apple Watch van 2019 zitten. Houdt Apple het dit jaar echt bij enkel een nieuwe titanium kast voor de Apple Watch? Wij denken dat nu het juiste moment is voor een vernieuwde Apple Watch Series 4S.

Waarom nu het juiste moment is voor een Apple Watch Series 4S

Apple gebruikt al sinds het iPhone 3G tijdperk de S-benaming om toestellen aan te duiden die er qua uiterlijk hetzelfde uit zien als de vorige generatie, maar wel verbeterde chips hebben. Bij de Apple Watch heeft Apple dit tot op heden nog niet toegepast, maar daar zou dit jaar zomaar het juiste moment voor zijn. Daar zijn twee belangrijke redenen voor.

#1 Kleinere verbeteringen, toch gevoel van vernieuwing

Stel dat Apple inderdaad besluit dat ze dit jaar overslaan en de Apple Watch Series 4 alleen uitbrengen in een paar nieuwe kleuren en kastmaterialen. Je haalt dan nog steeds de beste smartwatch in huis die er te koop is. Na een jaar zijn wij nog steeds laaiend enthousiast over de grote vernieuwingen van de Apple Watch Series 4. Het vernieuwde design en het prachtige scherm zijn nog steeds de verbeteringen die de Apple Watch nodig had. Apple hoeft daarom dit jaar ook niet opnieuw groots uit te pakken, maar om nu exact hetzelfde model opnieuw uit te brengen, vinden we niet typisch Apple.

Bekijk ook

Apple Watch Series 4 review

Heb jij je zinnen gezet op een Apple Watch Series 4? In deze review van de Apple Watch Series 4 lees je ons uitgebreide oordeel. Hoe bevalt het grotere scherm en het nieuwe design? We vertellen het je in deze (video)review!

Vroege Apple Watch-gebruikers die de Series 4 vorig jaar aan hun neus voorbij hebben laten gaan, staan te springen om een gloednieuw model. Als je in september 2019 een Series 4 in huis haalt waar – behalve het materiaal – niets aan veranderd is, heb je toch een beetje het idee dat je een product uit 2018 koopt. Begrijp me niet verkeerd: ook in 2019 is de Apple Watch Series 4 een prima aankoop, maar toch is dat voor Apple-gebruikers die het liefst het nieuwste van het nieuwste willen geen ideale situatie. Als ik zelf nog een oudere Apple Watch had gehad, zou ik eerder nog een jaartje wachten totdat echt de Apple Watch Series 5 verschijnt, in plaats van de Series 4 kopen, een jaar nadat deze voor het eerst verscheen.

Dat is anders als Apple er op zijn minst een nieuwe chip in doet. Met een nieuwe chip en een nieuwe naam zoals de Series 4S, laat je toch blijken dat er echt wat nieuws in zit en dat het een verbetering is ten opzichte van een jaar eerder. Ik denk ook dat er nog genoeg winst te behalen is op het gebied van prestaties. De S-benaming geeft al aan dat het geen enorme vernieuwing is, maar je weet dan toch dat je het nieuwste van het nieuwste hebt en zeker weer vier á vijf jaar vooruit kan. Een Series 4S met een nieuwe snellere chip wordt bovendien (vermoedelijk) langer ondersteunt met watchOS-updates dan de huidige Series 4.

Apple Watch Nederlandse artsen

#2 Grote functies bewaren voor volgend jaar

Een licht verbeterde Apple Watch met een snellere chip en wat vernieuwde sensoren stelt Apple bovendien in staat om langer te werken aan grotere verbeteringen. Denk aan de mogelijke slaapanalyse van de Apple Watch, dat volgens geruchten gepland staat voor 2020. Dat we deze functie nu nog niet hebben, heeft onder andere te maken met het feit dat de accu van de Apple Watch net wat tekortschiet om zonder problemen het horloge zonder bijladen een nacht te dragen en twee dagen te kunnen gebruiken.

Daarnaast zijn er al een tijd geruchten over de ondersteuning van microLED. Apple werkt al een tijdje aan deze nieuwe schermtechniek. Als we naar Apple’s ervaringen met OLED kijken, denken we dat de Apple Watch het meest geschikte apparaat is om microLED voor het eerst op toe te passen. Bronnen stellen dan ook dat de Apple Watch in 2020 microLED krijgt. microLED is energiezuiniger, wat weer goed van pas komt voor de eerder genoemde slaapfunctie. Ook is een microLED-scherm wat dunner, waardoor de Apple Watch mogelijk een slagje platter kan worden.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch 2020 krijgt nieuw microLED-scherm'

In 2020 zou Apple voor de Apple Watch overstappen naar een microLED-scherm. Deze nieuwe schermtechniek heeft een aantal voordelen, waaronder energiezuiniger.

Een Series 4S is daarom een perfecte oplossing om een soort tussenjaar aan te duiden. Je krijgt toch wat verbeteringen die voor een langere gebruiksduur zorgen, terwijl Apple achter de schermen hard werkt aan de volgende grote update. Het is een bewezen techniek die bij de iPhones al jaren goed werkt.

Check ook onze verwachtingen voor de Apple Watch in 2019, waarin we nog veel meer wensen voor de aankomende Apple Watch op een rij gezet hebben. Lees ook het eerdere opinie-artikel waarin we uitleggen waarom wij wél erg uitkijken naar de Apple Watch Series 5.

Bekijk ook

Opinie: Waarom ik uitkijk naar de Apple Watch Series 5

De Apple Watch Series 4 bracht behoorlijk wat vernieuwingen met zich mee. Is Apple voorlopig wel even klaar met de smartwatch en kan het bedrijf gerust een jaartje overslaan? Wat mij betreft niet. De Apple Watch is de afgelopen tijd namelijk hét apparaat waar je de meest interessante vernieuwingen vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.