Apple Watch Series 4 Liquid Metal wijzerplaat

Gerucht: ‘Apple Watch 2020 krijgt nieuw microLED-scherm’

In 2020 zou Apple voor de Apple Watch overstappen naar een microLED-scherm. Deze nieuwe schermtechniek heeft een aantal voordelen, waaronder energiezuiniger.

De Apple Watch was Apple’s eerste apparaat met een OLED-scherm en de kans is groot dat dit ook voor microLED gaat gebeuren. Volgens bronnen bij de Taiwanese productieketen is Apple in gesprek om volgend jaar de Apple Watch een microLED-scherm te geven. Dat betekent dat de Apple Watch voor het eerst in vijf jaar een nieuwe schermtechniek krijgt.

‘Apple Watch in 2020 met microLED’

Er gaan al langer geruchten dat Apple druk bezig is met de opvolger van OLED. Al in 2016 schreven we dat Apple snel over wilde stappen van OLED naar microLED. We zijn inmiddels drie jaar verder, maar het eerste Apple-apparaat met microLED moet nog van de lopende band af rollen. Economic Daily News is één van de fabrikanten in gesprek met de Amerikaanse smartwatchindustrie, waarvan Apple de grootste speler is. Volgens de krant krijgt de Apple Watch daarom volgend jaar een microLED-scherm.

Concept van Apple Watch Series 4 met scherm.

microLED komt in een toekomstige generatie naar de iPhone, maar de Apple Watch lijkt voor Apple het meest geschikt om kleinere formaten van deze techniek mee uit te proberen. microLED is energiezuiniger, waardoor het scherm langer mee gaat op een enkele batterijlading. Dit zou mooi samen vallen met de slaapanalyse voor de Apple Watch in 2020. Volgens eerdere bronnen werkt Apple aan een dergelijke functie, maar stuit daarbij vooral tegen de kortere batterijduur van de Apple Watch.

Daarnaast is microLED ook wat dunner, waardoor mogelijk de Apple Watch zelf ook wat dunner kan worden. De originele Apple Watch is nog steeds het dunste model, want in de jaren daarna is de Apple Watch telkens een paar millimeter dikker geworden (hoewel de Series 4 weer een fractie geslonken is). Wil je meer weten over microLED, dan lees je hierover meer in onze uitleg. Voor meer informatie over de aankomende Apple Watch Series 5, lees je onze aparte pagina.

Bekijk ook

Alles over microLED, de nieuwe schermtechnologie voor Apple Watch en meer

Wat is microLED en wanneer kun jij het in je iPhone verwachten? In deze uitleg lees je alles over microLED, de opvolger van OLED. Wat zijn de voordelen en verschillen, hoe werkt het en wat betekent het voor jou als Apple-gebruiker?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.