Nuki deurslot met knop koppelen.

Waarschuwing voor Nuki-deurslot: ‘Eenvoudig te openen door inbrekers’

Pas snel de standaardinstelling aan

Het televisieprogramma Kassa geeft een waarschuwing voor het Nuki-deurslot. De standaardinstelling maakt het voor inbrekers heel erg makkelijk om binnen te komen. Heb je zo'n slot, pas dan je standaardinstelling aan.

Er zijn heel wat slimme sloten op de markt en de Nuki is er daar één van. Het tv-programma Kassa nam drie deursloten onder de loep, namelijk de Nuki, Danalock en Nemef Entr. Bij de Nuki blijkt dat de koppelknop misbruikt kan worden door inbrekers, zodat ze toegang kunnen krijgen tot jouw woning. Het wordt dan ook aangeraden om de standaardinstelling aan te passen.

Update 27 mei 2019: Nuki laat in een blogpost weten dat het nog niet voorgekomen is dat een gebruiker op deze manier getroffen is door een inbraak. In de blogpost staat verder nogmaals dat gebruikers op de hoogte gebracht worden van de juiste instellingen. Ook zegt Nuki dat ze eraan werken om pushberichten te versturen, zodat eigenaren weten wanneer, hoe en wie een deur geopend heeft. Tot slot kijkt het bedrijf nog kritisch naar het huidige instellingenproces om gebruikers te wijzen op de desbetreffende instelling.

Waarschuwing voor Nuki-deurslot

Om het Nuki-deurslot in te stellen, moet je je iPhone eenmalig koppelen. Dit doe je door de knop aan de binnenkant van de deur vijf seconden ingedrukt te houden. Vervolgens heb je 30 seconden de tijd om je toestel aan het slot te koppelen. Kassa demonstreert hoe inbrekers hier misbruik van kunnen maken, door via de brievenbus met een stang de knop van buitenaf ingedrukt te houden, waarna ze van buiten af de telefoon kunnen koppelen en zo dus binnen kunnen komen.

Ook andere mensen in huis kunnen hier misbruik van maken, bijvoorbeeld een bezorger van een bezorgdienst. Hij of zij hoeft alleen maar de knop aan de binnenkant vijf seconden ingedrukt te houden, waarna je de tijd hebt om een nieuw toestel te koppelen. De twee andere sloten (Danalock en Nemef Entr) hebben hier geen last van, omdat de koppelknop op een moeilijk bereikbare plek zit, bijvoorbeeld met een paperclip.

Nuki deurslot met knop koppelen.

Oplossing: pas standaardinstelling aan
De fabrikant erkent dat het op deze manier makkelijk is om extra toestellen toe te voegen, maar ze geven aan het ontwerp van het slot niet aan te passen. De makers van Nuki hebben gekozen voor gebruiksgemak door de knop zo makkelijk bereikbaar te maken. Het is vreemd dat de instelling voor het eenvoudig koppelen standaard ingeschakeld staat. Gebruikers worden in de app ook niet gewaarschuwd voor deze instelling en krijgen ook geen melding zodra er een nieuw toestel gekoppeld wordt. Wel gaat het bedrijf via haar nieuwsbrief bezitters van het slot op de hoogte brengen van deze optie om de pasring-modus uit te schakelen.

Heb je zelf zo’n slot of wil je er eentje kopen, dan kun je dit gelukkig wel zelf makkelijk oplossen. Via de instellingen van de app ga je naar het kopje Knop op de smart lock. Vervolgens zet je de schakelaar bij Bluetooth pairing uit. Wil je nu nog nieuwe toestellen registreren, dan moet je hiervoor een uitnodigingscode gebruiken.

Nuki-deurslot pairen uitschakelen.

Het volledige item van Kassa is te bekijken via de website van het televisieprogramma. Overweeg je toch een ander slot, check dan onze lijst met slimme deursloten die met HomeKit werken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 mei: Blogpost van Nuki toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2019, 18:56
Bron Bron Kassa
Via Via Security.nl
Categorie Accessoires
Onderwerp deurslot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.