iPhone XR review: je kunt er ook mee bellen

Eindelijk overstag: T-Mobile nu écht gestart met bellen via 4G en Wi-Fi

T-Mobile is eindelijk gestart met bellen via Wi-Fi en via 4G. Eerder leek het er al op dat beide diensten al beschikbaar waren, maar nu start T-Mobile met de uitrol bij de eerste klanten.

Update juni 2020: inmiddels zou de uitrol moeten zijn afgerond en heeft iedereen toegang tot de functie.

Al in juni 2017 schreven we dat T-Mobile gestart was met de uitrol van VoLTE. Afgelopen maart gebeurde hetzelfde met de uitrol van bellen via Wi-Fi bij T-Mobile, na de introductie van iOS 12.2. In beide gevallen bleek het om een start van de pilot te gaan, terwijl de benodigde schakelaars bij álle gebruikers zichtbaar waren. Het leek er daardoor op dat de functies al actief waren, maar nu laat T-Mobile weten dat het nu écht gestart is.

Datum T-Mobile VoLTE en Wi-Fi bellen

In het persbericht maakt T-Mobile bekend dat vanaf vandaag de klanten met een Go-bundel die afgesloten zijn na 29 januari 2019, gebruik kunnen maken van 4G-bellen (VoLTE). Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers. In de loop van het jaar volgen de overige gebruikers. Uiteindelijk moet rond het einde van het derde kwartaal zowel 4G-bellen als bellen via Wi-Fi beschikbaar zijn voor alle T-Mobile-klanten.

Er was lange tijd onduidelijkheid welke diensten nu wel of niet breed beschikbaar waren. Op de vernieuwde pagina laat T-Mobile weten wanneer welke bundels aan de beurt zijn. Op de vorige versie van die pagina stond nog dat het actief was vanaf 10 oktober 2018 voor een deel van de bundels. Een echte datum voor bellen via Wi-Fi en 4G bij T-Mobile ontbrak, maar nu maakt T-Mobile dus officieel bekend dat het voor de eerste groep beschikbaar is.

Voordelen van VoLTE en Wi-Fi-bellen
Er zitten een aantal voordelen aan zowel VoLTE (4G-bellen) als Wi-Fi-bellen. Bij 4G-bellen merk je dat de geluidskwaliteit hoger is en dat de verbinding een stuk sneller tot stand gebracht wordt. Bovendien kun je hierbij nog steeds gebruikmaken van mobiel internet tijdens een telefoongesprek. Bellen via 4G kost je geen MB’s, want het gaat gewoon van je belminuten af.

Bellen via Wi-Fi inschakelen bij T-Mobile.

Dankzij Wi-Fi-bellen maak je gebruik van het Wi-Fi-netwerk waar je mee verbonden bent. Op deze manier leg je de verbinding met het netwerk van T-Mobile, wat vooral van pas komt in gebouwen en andere plekken met slecht bereik. Ook hier geldt dat de belminuten gewoon van je bundel af gaan. Voor zowel 4G- als Wi-Fi-bellen worden dus geen extra kosten in rekening gebracht, los van je gebruikelijke belkosten.

Meer over deze functies en hoe je het activeert, lees je in onze aparte tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2019, 14:33
Bron Bron T-Mobile
Via Via Tweakers
Categorie Providers
Onderwerpen bellen, t-mobile, volte
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.