Netatmo gaat huidige camera’s geschikt maken voor HomeKit Secure Video

Bij de aankondiging van HomeKit Secure Video was nog even de vraag of bestaande HomeKit-video's een update zullen krijgen, of dat je compleet nieuwe spullen moet aanschaffen. Netatmo schept nu duidelijkheid: de bestaande HomeKit-camera's én de deurbel zullen met de functie gaan werken.

Netatmo-camera’s krijgen Secure Video

Apple kondigde eerder deze week HomeKit Secure Video aan, waarbij je beelden veilig in iCloud worden opgesloten. Netatmo staat te popelen om eraan mee te doen en via Twitter hebben ze meer duidelijkheid verschaft. De Netatmo Presence (€300) voor buitenshuis en de Netatmo Welcome (€200) voor binnen zullen beide een update krijgen voor deze nieuwe functie.


De update zal gratis zijn en komt “later dit jaar beschikbaar”. Het zal waarschijnlijk pas na de uitrol van iOS 13 zijn, dat volgens verwachtingen gepland staat voor september. Maar daar blijft het niet bij, want Netatmo heeft ook bevestigd dat de HomeKit Secure Video-functie beschikbaar komt op de Smart Video Doorbell, de deurbel die afgelopen januari werd aangekondigd op de CES 2019. Er is nog geen releasedatum bekend voor de deurbel, maar mocht je de aankoop van een dergelijke slimme deurbel overwegen dan kun je er nu alvast rekening mee houden bij je keuze. Ook voor de deurbel geldt dat HomeKit Secure Video waarschijnlijk pas beschikbaar komt nadat iOS 13 officieel uit is.

De Netatmo Welcome op een tafel.

Apple noemde zelf tijdens de aankondigingen slechts drie camerafabrikanten: Netatmo, Logitech en Eufy. Hopelijk komen daar nog meer aanbieders bij. Logitech heeft nog geen duidelijkheid gegeven over de plannen met de Circle 2 (ca. €165), een populaire camera bij HomeKit-gebruikers. Het is mogelijk dat er rond de herfst al een Circle 3 in de winkel ligt.

Eufy (een submerk van Anker) is als fabrikant nog maar net begonnen met HomeKit-producten, dus als je geen risico wilt lopen zou je je beter op de gevestigde merken kunnen richten. We hebben de producten ook nog niet veel in de Nederlandse winkels zien liggen.

Apple heeft de eerste iOS 13 beta al uitgebracht voor ontwikkelaars, maar daarin is HomeKit Secure Video nog niet actief. Er valt dus ook nog niets te testen, te meer omdat de camera’s zelf er nog niet voor zijn aangepast.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.