Tado thermostaat en radiatorknop

[IFA 2016] Tado maakt thermostaten geschikt voor HomeKit

De Duitse fabrikant Tado heeft de Slimme Thermostaat en Slimme Radiatorknoppen geschikt gemaakt voor Apple's HomeKit, zodat je ze met spraak kunt bedienen.

De Duitse fabrikant Tado (tado°) heeft vandaag op de IFA-beurs in Berlijn twee nieuwe verwarmingsproducten aangekondigd, die samenwerken met Apple’s HomeKit en de Amazon Echo. Het gaat om een thermostaat en een thermostaatknop voor de radiator, die je met spraak kunt bedienen. Ook kun je acties automatiseren met IFTTT.

Tado thermostaat en radiatorknop

Tado Slimme Thermostaat met HomeKit

De timing is slim gekozen: net op het moment dat mensen weer gaan nadenken over het verwarmen van hun huis. De derde generatie van Tado’s Slimme Thermostaat werkt met meer platformen samen en heeft een verbeterd algoritme. Als Duits product is de Tado bovendien beter afgestemd op de Europese markt en een prima vervanger van de Amerikaanse Nest-thermostaat, die nog niet officieel met HomeKit werkt.

Tado thermostaatknop

Slimme Radiatorknoppen

Naast de Slimme Thermostaat komen er ook Slimme Radiatorknoppen waarmee je in elke kamer de verwarming kunt regelen. De startup uit München kreeg 50 miljoen euro durfkapitaal om de producten te ontwikkelen. In 2012 verscheen de Slimme Thermostaat voor het eerst op de markt. Het werkt met nieuwe en oude verwarmingssystemen die gangbaar zijn in Europa. De makers beloven een energiebesparing van 31 procent.

Tado in meerdere kamers

Je hoeft geen eigen verwarmingsketel of centrale verwarming te hebben om de Tado-producten aan te sluiten. Met de Slimme Radiatorknoppen kun je ook een appartement met blokverwarming of stadsverwarming op afstand verwarmen. De knoppen houden daarbij rekening met je locatie: als jij weg bent hoeft er ook niet verwarmd te worden. Alles is nu te bedienen met je stem (via Siri), door bepaalde instellingen te combineren tot een scene of door smart home-scenario’s te maken (“als ik thuiskom, dan…”). Als er niemand thuis is kan dan automatisch de verwarming en de verlichting worden uitgeschakeld en treedt het alarmsysteem in werking. De bijbehorende iPhone-app herkent wanneer de laatste persoon het huis verlaat, zodat de verwarming een tandje lager kan. Is één van de bewoners op weg naar huis, dan verwarmt Tado alvast de kamers, rekening houdend met de weersvoorspellingen.

Te koop of te huur
Er zijn drie startersets: één voor eengezinswoningen met een eigen verwarmingsinstallatie, één voor appartementen met een kamerthermostaat, en één voor appartementen met thermostatische radiatorkranen. Ze zijn verkrijgbaar op tado.com of bij winkels zoals Bol.com, CoolBlue, Gamma, Makro, Mediamarkt en Wehkamp. Wil je bepaalde ruimtes apart regelen, dan kun je extra Slimme Radiatorknoppen toevoegen. Een Starterskit met Slimme Thermostaat en Tado Bridge kost €249 (of €4,99 per maand), een Starterskit met twee Slimme Radiatorknoppen en een Tado Bridge haal je voor €199 (of €3,99 per maand) in huis. Alle producten kun je ook huren, als je niet meteen een groot bedrag wilt uitgeven. De Slimme Thermostaat kost los €129 en de Slimme Radiatorknop is voor €79 in huis te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 20:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen tado, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.