Mazda met CarPlay.

Mazda brengt CarPlay eindelijk naar bestaande en nieuwe modellen

Rij je een Mazda of ben je van plan om er eentje te kopen? Dan is er goed nieuws, want Mazda brengt CarPlay binnenkort eindelijk beschikbaar. Het werkt bij zowel bestaande als nieuwe auto's, mits de auto uitgerust is met het juiste entertainmentsysteem.

Mazda krijgt CarPlay

Steeds meer auto’s krijgen ondersteuning voor CarPlay. Nagenoeg alle merken doen mee, maar voor Mazda-rijders was er een tijd lang onduidelijkheid. Al in 2017 kondigde Mazda de ondersteuning voor CarPlay aan, maar nu is ook bekend vanaf wanneer je met CarPlay in je Mazda-auto kan rijden. Vanaf 6 augustus is CarPlay in Mazda beschikbaar, ook voor bestaande auto’s.


Dankzij CarPlay kun je op een veilige manier gebruikmaken van bepaalde functies van je iPhone. Je kan bijvoorbeeld navigeren via Apple Kaarten, maar ook berichten sturen via iMessage of WhatsApp dankzij Siri. Vanaf iOS 12 gooit Apple de deuren open voor externe navigatie-apps. Zo komt Flitsmeister naar CarPlay, maar ook Google Maps, Waze en offline navigatie-app Sygic krijgen CarPlay-versies. Dat kan straks dus ook allemaal met het scherm van je Mazda-auto, mits deze voorzien is van het MZD Connect-systeem.

Om CarPlay te kunnen krijgen, moet de auto dus wel Mazda’s eigen MZD Connect-systeem hebben. Na het installeren van de update, kan je CarPlay besturen via de draaiknop, met Siri en via het 7-inch scherm in het dashboard. Een exacte lijst van ondersteunende automodellen is er niet, maar de twee jaar oude Mazda MX-5 van iCulture-lezer Hans is volgens zijn dealer in ieder geval geschikt.

Om met terugwerkende kracht CarPlay te krijgen op je huidige Mazda, neem je vanaf 6 augustus contact op met je dealer. Voor de CarPlay-ondersteuning betaal je wel eenmalig een prijs van €349. De beschikbaarheid geldt ook voor Belgische autorijders, al kan de exacte datum en prijs daar wel per dealer verschillen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2018, 13:15
Bron Bron Mazda
Categorie Diensten
Onderwerp carplay
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.