Mazda brengt CarPlay eindelijk naar bestaande en nieuwe modellen

Rij je een Mazda of ben je van plan om er eentje te kopen? Dan is er goed nieuws, want Mazda brengt CarPlay binnenkort eindelijk beschikbaar. Het werkt bij zowel bestaande als nieuwe auto's, mits de auto uitgerust is met het juiste entertainmentsysteem.

Mazda krijgt CarPlay

Steeds meer auto’s krijgen ondersteuning voor CarPlay. Nagenoeg alle merken doen mee, maar voor Mazda-rijders was er een tijd lang onduidelijkheid. Al in 2017 kondigde Mazda de ondersteuning voor CarPlay aan, maar nu is ook bekend vanaf wanneer je met CarPlay in je Mazda-auto kan rijden. Vanaf 6 augustus is CarPlay in Mazda beschikbaar, ook voor bestaande auto’s.


Dankzij CarPlay kun je op een veilige manier gebruikmaken van bepaalde functies van je iPhone. Je kan bijvoorbeeld navigeren via Apple Kaarten, maar ook berichten sturen via iMessage of WhatsApp dankzij Siri. Vanaf iOS 12 gooit Apple de deuren open voor externe navigatie-apps. Zo komt Flitsmeister naar CarPlay, maar ook Google Maps, Waze en offline navigatie-app Sygic krijgen CarPlay-versies. Dat kan straks dus ook allemaal met het scherm van je Mazda-auto, mits deze voorzien is van het MZD Connect-systeem.

Bekijk ook

Officieel: Flitsmeister komt naar CarPlay

Automobilisten hebben er lang op moeten wachten, maar met ingang van iOS 12 is het eindelijk zover: ondersteuning voor externe navigatie-apps. Onder andere Flitsmeister, Waze en Google Maps komen naar CarPlay. Flitsmeister heeft dit officieel bekendgemaakt aan iCulture.

Om CarPlay te kunnen krijgen, moet de auto dus wel Mazda’s eigen MZD Connect-systeem hebben. Na het installeren van de update, kan je CarPlay besturen via de draaiknop, met Siri en via het 7-inch scherm in het dashboard. Een exacte lijst van ondersteunende automodellen is er niet, maar de twee jaar oude Mazda MX-5 van iCulture-lezer Hans is volgens zijn dealer in ieder geval geschikt.

Om met terugwerkende kracht CarPlay te krijgen op je huidige Mazda, neem je vanaf 6 augustus contact op met je dealer. Voor de CarPlay-ondersteuning betaal je wel eenmalig een prijs van €349. De beschikbaarheid geldt ook voor Belgische autorijders, al kan de exacte datum en prijs daar wel per dealer verschillen.

Bekijk ook

CarPlay: alles over Apple's software voor de auto

Met CarPlay kun je in de auto bellen, sms'en, muziek luisteren en met je iPhone navigeren. In dit overzichtsartikel lees je alles over de mogelijkheden en beschikbaarheid van CarPlay, met welke apps het werkt en lees je de beste CarPlay-tips.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.