Offline navigatie-app Sygic werkt binnenkort met CarPlay [video]

Goed nieuws voor iedereen die graag navigeert via Sygic. De makers hebben laten weten dat ze druk bezig zijn met een CarPlay-versie van hun app. Sygic is één van de populairdere offline navigatie-apps.

Update 21 juli: Sygic heeft nu een video uitgebracht, waarin ze een eerste versie van de app laten zien. Het plan is om de app vlak na de release van iOS 12 uit te brengen. Het werkt dus ook zonder internetverbinding, met offline kaarten. Sygic belooft je verder levenslang gratis updates van kaarten, snelheidslimieten, voorspellende routes, rijstrookassistent, spraaknavigatie en realtime verkeersinformatie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sygic komt naar CarPlay

Met ingang van iOS 12 kunnen navigatie-apps van derden ook samenwerken met CarPlay. Hierdoor wordt de keuze voor navigatie via CarPlay een stuk ruimer. Tijdens de WWDC liet Apple al weten dat Waze en Google Maps naar CarPlay komen en iCulture kon melden dat Flitsmeister ook naar CarPlay komt. Nu heeft ook de offline navigatie-app Sygic bevestigt dat ze werken aan een CarPlay-versie.


In een blogpost teast Sygic alvast de komst van de CarPlay-versie. De ontwikkelaars geven aan dat ze al een hele tijd op deze aankondiging van externe navigatie-apps in CarPlay zaten te wachten. Ze bevestigen daarbij dat alle bekende functies van Sygic de overstap gaan maken naar je CarPlay-scherm. Dat wil zeggen dat je straks de offline kaarten in je auto kan gebruiken. Ook de snelheidslimieten zijn dan zichtbaar, inclusief je eigen huidige snelheid. In de blog heeft Sygic alvast laten zien hoe de CarPlay-versie eruit komt te zien.

CarPlay-versie van Sygic.

Sygic heeft nog niet laten weten wanneer we de CarPlay-versie kunnen verwachten, maar dat zal waarschijnlijk later dit jaar zijn. Je hebt in ieder geval een iPhone met iOS 12 (en een geschikte autoradio) nodig om deze CarPlay-versie te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

De beste navigatie-apps voor de iPhone

Welke navigatie-app voor iPhone werkt het best? Na uitgebreid testen met betaalde en gratis navigatie-apps hebben we het antwoord voor je. iCulture zet de beste navigatie-apps voor iPhone en iPad op rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 21 juli: Video toegevoegd.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.