MacBook Pro thermal design

macOS Catalina krijgt ‘Pro Mode’ voor extra performance boost

In de nieuwste beta van macOS Catalina 10.15.3 is iets nieuws ontdekt. Het gaat om verwijzingen naar een zogenaamde Pro Mode, wat erop wijst dat je je Mac een tijdelijke performanceboost kunt geven.

macOS Pro Mode voor extra performance

Je kunt de aanstaande Pro Mode handmatig in- en uitschakelen als gebruiker. Het zou bedoeld kunnen zijn voor MacBooks zoals de onlangs verschenen 16-inch MacBook Pro. Schakel je het in, dan zullen “apps sneller draaien, maar de batterijduur wordt minder en er kan ook meer ventilatorgeluid zijn”, aldus Apple. Ook kun je een melding krijgen dat de maximale snelheid van de ventilator tijdelijk wordt genegeerd, om te zorgen voor voldoende koeling.


Bij MacBook is het vooral belangrijk dat de accu lang meegaat, maar je hebt soms ook behoefte aan iets meer performance. Bij zo’n Pro Mode zouden de energiebesparende maatregelen tijdelijk bewust worden uitgevoerd, zodat je een bepaalde taak wat vlotter kunt uitvoeren.

macOS Pro Mode

Denk bijvoorbeeld aan videobewerking, waarbij het lang kan duren om het eindresultaat te exporteren. De interne ventilatoren gaan sneller draaien om oververhitting te voorkomen. De Pro Mode schakelt de volgende dag automatisch weer uit, net als bij Niet Storen het geval is.

MacBook Pro thermal design

Het is nog onduidelijk of en wanneer Apple de nieuwe Pro Mode gaat uitbrengen, maar we verwachten dat het alleen op recente MacBooks werkt die het nieuwe thermische design hebben. Voorlopig is dit alleen de 16-inch MacBook Pro van eind vorig jaar, maar er zijn inmiddels al bewijzen dat er een nieuwe MacBook aankomt.

Bekijk ook

Mogelijke 13-inch MacBook Pro gespot in Euraziatische database

Apple heeft een nieuwe Mac geregistreerd in de database van de Euraziatische Economische Commissie. Het gaat om een MacBook met nummer A2289, een modelnummer dat nog niet eerder is verschenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.