macOS Catalina 10.15.6 final.

Aanvullende update van macOS 10.15.6 verschenen, lost problemen met WiFi en iCloud Drive op

Apple heeft opnieuw een aanvullende update van macOS 10.15.6 vrijgegeven. De update is klein, maar lost mogelijk wel recent ontdekte bugs op.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 september 2020: Het lijkt erop dat Apple de aanvullende update nog niet naar eindgebruikers uitgerold heeft. De update staat wel klaar in Apple’s ontwikkelaarsportaal onder het kopje ‘Release’, maar de update verschijnt nog niet automatisch op de Macs van gebruikers. Ook verschijnt de update als beta voor gebruikers van de macOS Catalina beta. Zodra we meer weten, werken we dit artikel bij.

Voor het overzicht vind je hieronder de buildnummers van de recente versies, allemaal van macOS 10.15.6:

  • 19G2021 (12 augustus)
  • 19G2531 (10 september)

Je kan zelf controleren welke versie van macOS 10.15.6 je hebt via  > Over deze Mac. Klik dan op het versienummer om te zien of je de meest recente hebt.

macOS Catalina 10.15.6 aanvullende update september 2020.

Update 10 september 2020: Apple heeft vandaag een aanvullende update van macOS Catalina 10.15.6 uitgebracht (buildnummer 19G2531). Ook zitten er performanceverbeteringen en bugfixes in, met name gericht op problemen die mensen hadden met WiFi en iCloud Drive. Zo waren en klachten dat iCloud Drive bestanden niet goed synchroniseerde. Anderen klaagden dat Macs niet automatisch verbinding maakten met hun WiFi-netwerk. Via Systeemvoorkeuren > Software-update kun je zien of de update voor je klaarstaat. De vorige aanvullende update die we hieronder bechrijven dateert van 12 augustus en loste virtualisatieproblemen op.

Update 12 augustus 2020: Apple heeft vandaag een aanvullende update van macOS Catalina 10.15.6 uitgebracht (buildnummer 19G2021). Volgens de releasenotes zijn dit de verbeteringen:

De aanvullende macOS Catalina 10.15.6-update bevat probleemoplossingen voor je Mac.

  • Er is een stabiliteitsprobleem verholpen dat zich kon voordoen bij het uitvoeren van virtualisatie-apps
  • Er is een probleem verholpen waarbij het beeld op een iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) vervaagd leek na het uitschakelen van de sluimerstand

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT201222

De update bevat ook de verbeteringen die eerder in macOS Catalina 10.15.6 toegevoegd zijn.

Oorspronkelijk artikel 15 juli 2020
Geen nieuwe functies deze keer, maar wel weer wat bugfixes. Welke bugs er precies zijn opgelost weten we nog niet van Apple, omdat de update pas net beschikbaar is. Wel weten we dat macOS Catalina 10.15.5 een bug met opstartbare backups bevatte. Dit werd destijds ontdekt door softwareontwikkelaars. Mogelijk heeft Apple dit in deze nieuwe versie opgelost.

macOS Catalina 10.15.6 downloaden
Je downloadt macOS Catalina 10.15.6 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS Ventura-update installeren (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS Ventura beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor eerdere macOS-versies.

Apple is druk bezig met het doorontwikkelen en testen van macOS Big Sur. Dit is de grote software-update die dit najaar wordt verwacht. Dit is ook de eerste versie van macOS waarvan bekend is dat het getest wordt op Apple’s eigen processor, ofwel Apple Silicon. Hiermee stapt Apple af van Intel, maar die overgang duurt nog wel een paar jaar.

Bekijk ook

macOS Big Sur: alles over de grote Mac-update van 2020

macOS Big Sur is de grote update voor je Mac van 2020. Er zitten heel wat nieuwe functies in, die we hier met je langslopen. Alles over het downloaden, de nieuwe functies en nog veel meer lees je hier!

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 11 september: De nieuwste aanvullende update van 10 september is nog niet beschikbaar voor eindgebruikers.
  • 2020 - 12 augustus: Artikel opnieuw gepubliceerd met aanvullende update van macOS Catalina 10.15.6.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Catalina

Lees alles over macOS Catalina, de grote update voor je Mac uit 2019. In deze versie is iTunes voor het eerst vervangen door meerdere losse apps voor je Mac en MacBook. Is jouw Mac niet meer geschikt voor een update, bekijk dan eens ons overzicht MacBook kopen en desktop Mac kopen.

macOS Catalina
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.