Praat mee: wat zijn jouw ervaringen met macOS Big Sur?

De macOS Big Sur download staat vanavond voor je klaar. Heb jij al ervaringen met de update? Of loop je tegen problemen aan? In dit artikel kun je je ervaringen met macOS Big Sur kwijt.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens het november 2020 Mac-event maakte Apple de releasedatum van macOS Big Sur bekend. Lang na deze aankondiging hebben we niet hoeven wachten, want de update is vanaf vanavond voor iedereen beschikbaar! Maar je vraagt je misschien af of je nu al meteen moet updaten of nog beter kan wachten. Daarvoor is dit artikel, waar je de ervaringen met macOS Big Sur en het downloaden kunt delen.

Het downloaden van Big Sur gaat al de hele avond erg traaaaaag. Apple heeft het probleem inmiddels bevestigd en bovendien aangegeven dat er problemen zijn met iMessage.

macOS Big Sur download: deel je ervaringen

Omstreeks 19:00 vanavond brengt Apple de grote Mac-update uit. De afgelopen maanden is de nieuwste update uitvoerig getest, met in totaal maar liefst elf verschillende betaversies. Je zou dus zeggen dat Apple de update goed getest heeft, maar er kan natuurlijk altijd nog iets mis gaan. Zeker met zo’n grote update als macOS Big Sur, want er zijn niet alleen maar nieuwe functies. Het gehele uiterlijk is op de schop gegaan, dus dat is in het begin zeker even wennen.

Lees ook hoe je je kan voorbereiden op het installeren van macOS Big Sur. Volg de stappen in het artikel voordat je uit enthousiasme op de Update-knop klikt.

Bekijk ook

Zo bereid je je voor op het installeren van macOS Big Sur

macOS Big Sur komt eraan, één van de grootste updates voor de Mac sinds jaren. In dit artikel lees je hoe je je kunt voorbereiden op het installeren van macOS Big Sur.

Heb jij de afgelopen tijd macOS Big Sur al getest? Wat zijn jouw ervaringen? Ga je vanavond updaten of kijk je nog even de kat uit de boom? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met macOS Big Sur, dus deel ze vooral in de reacties. Dit artikel is de centrale plek waar je met andere iCulture-lezers kan praten over de nieuwe functies en eventuele bugs kan delen.

Zit je nog te wachten op de update? Lees jezelf in de tussentijd dan in met onze eerdere artikelen over macOS Big Sur:

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 november: Apple heeft aangegeven dat er serverproblemen zijn met de download van macOS Big Sur. Aangeraden wordt het morgen weer opnieuw te proberen.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 140 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.