macOS Big Sur 11.6.

macOS Big Sur 11.6 is uit: verbeterde beveiliging voor je Mac

Ook nieuwe beveiligingsupdate voor macOS Catalina

Apple heeft macOS Big Sur 11.6 vrijgegeven. De update verbetert de beveiliging van je Mac. Voor mensen die nog een oudere macOS-versie hebben, is er ook een update uit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gebruikers van de Mac kunnen hem weer updaten, of je nou de nieuwste versie gebruikt of de vorige macOS-versie nog op je Mac hebt staan. Voor zowel macOS Big Sur als macOS Catalina zijn updates uitgebracht. In beide nieuwe versies zijn beveiligingsverbeteringen doorgevoerd, met macOS Big Sur 11.6 voorop. Deze update lost het Pegasus-lek op dat al sinds februari (en mogelijk zelfs eerder) wordt misbruikt.

macOS Big Sur 11.6 beschikbaar

Apple heeft het afgelopen jaar in rap tempo updates voor macOS Big Sur uitgebracht. Na macOS Big Sur 11.5.2 afgelopen augustus, is het nu dus de beurt aan macOS Big Sur 11.6. Net als in de vorige versies gaat het om verbeterde beveiliging. De update wordt daardoor aangeraden voor alle gebruikers. En voor wie geen geschikte Mac heeft voor macOS Big Sur, is er ook een aanvullende beveiligingsupdate 2021-005 voor macOS Catalina beschikbaar.

Releasenotes macOS Big Sur 11.6

Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers en verbetert de beveiliging van macOS.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update de volgende webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Net als in iOS 14.8, heeft Apple in macOS Big Sur 11.6 de beveiliging verbeterd. Er zijn problemen opgelost met CoreGraphics en WebKit, zo is te lezen op de supportpagina:

CoreGraphics
Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing a maliciously crafted PDF may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: An integer overflow was addressed with improved input validation.

CVE-2021-30860: The Citizen Lab

WebKit
Available for: macOS Big Sur

Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution. Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.

Description: A use after free issue was addressed with improved memory management.

CVE-2021-30858: an anonymous researcher

macOS Big Sur 11.6 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.6 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.