Logitech Pop-schakelaars werken ook met HomeKit

Logitech Pop, de schakelaar voor slimme apparaten in huis, werkt straks ook met HomeKit. Dankzij een vernieuwde bridge kun je de schakelaars aan je andere HomeKit-producten koppelen.

Pop Home Switch van Logitech.
Vorig jaar bracht Logitech de Pop-schakelaars op de markt. Met Logitech Pop kun je met een druk op de knop je Philips Hue-lampen, Sonos-speakers en andere slimme accessoires in huis bedienen. Een nadeel van deze schakelaars was dat ze niet samenwerkten met Apple’s HomeKit, maar daar komt nu verandering in. Logitech gaat een nieuwe bridge voor haar Pop-schakelaars uitbrengen, waardoor deze ook samenwerken met HomeKit.

Logitech Pop met HomeKit

De Logitech Pop zijn kleurrijke schakelaars voor de bediening van slimme apparaten in huis. Je stelt ze in via de Pop-app, zodat je ze kunt koppelen met Hue, Sonos, IFTTT en de slimme sloten van August. Het aanbod was dus nogal beperkt, maar dankzij de samenwerking met HomeKit worden ze in één keer een stuk bruikbaarder. Doordat de Logitech Pop straks ook samenwerken met HomeKit, is er veel meer mogelijk. Je kunt de schakelaars dankzij HomeKit koppelen met elk ander HomeKit-accessoire, waardoor ze niet afhankelijk zijn van de producten waar Logitech ze mee samen laat werken.

Bekijk ook

Logitech Pop-schakelaars vanaf nu in de winkel

Logitech is gestart met de verkoop van de Logitech Pop, een schakelaar waarmee je allerlei acties in huis kunt automatiseren.

De Logitech Pop geldt dankzij HomeKit dus als een algemene schakelaar voor al je apparaten. Elke Pop bevat een grote knop waarmee je drie acties kunt uitvoeren: één keer drukken, twee keer drukken en één keer lang drukken. Je kunt vervolgens zelf instellen welke automatisering je aan welke actie hangt. Je kunt tot meerdere Pop-schakelaars koppelen en verbinden met je slimme apparaten.

Starterspakket van Logitech Pop Home Switch.

Om HomeKit toe te voegen aan de Pop-schakelaars, is een vernieuwde bridge nodig. Deze zal eerst beschikbaar zijn bij Apple, maar een exacte timing hiervoor is er nog niet. Zodra de vernieuwde bridge voor de Logitech Pop beschikbaar is, houden we je op de hoogte. In Amerika kost een losse bridge (inclusief één schakelaar) $60. Een regulier starterspakket van (de nu nog oudere) bridge en twee schakelaars, kost ongeveer €150. Een losse extra schakelaar (in blauw, koraal, wit of grijs) kost €40.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.