Apple werkt aan nieuwe Bug Reporter voor ontwikkelaars

Apple werkt aan een nieuwe Bug Reporter, die het makkelijker moet maken om fouten te rapporteren. Ontwikkelaars kunnen echter niet meer filteren op status.

Apple heeft ontwikkelaars uitgenodigd om een nieuwe Bug Reporter-tool te proberen. Deze is in beta te gebruiken. Met Bug Reporter kunnen ontwikkelaars fouten in software doorgeven aan Apple. Ze krijgen vervolgens ook feedback of er iets met hun melding wordt gedaan. Voorheen zag de Bug Reporter (ook bekend als Radar) er heel anders uit.


iOS 10 bugs

Nieuwe Bug Reporter voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars melden dat ze de nieuwe Bug Reporter sneller en mooier vinden dan de oude versie, maar dat ze wel de filteropties missen. Met die filters kon je snel de verschillende statussen van bugs van elkaar onderscheiden. Meer informatie over de Bug Reporter vind je op deze pagina bij Apple.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ter vergelijking: de oude Apple Bug Reporter ziet eruit zoals op onderstaande afbeelding.

Apple Bug Reporter oud

Ontwikkelaars kregen een uitnodiging om de betaversie van de nieuwe Bug Reporter te testen. Als ze daarin fouten vinden, kunnen ze die uiteraard met de nieuwe Bug Reporter insturen. Het nieuwe design moet ervoor zorgen dat je makkelijker fouten kunt melden. Je hoort ook wel eens de term Radar. Dit is Apple’s systeem voor intern gebruik en houdt alles bij, inclusief wensen en verbeteringen. De Bug Reporter is wat zichtbaar is voor de buitenwereld en wordt voornamelijk gebruikt door geregistreerde ontwikkelaars. Zij kunnen bugs en verbeterverzoeken indienen, maar ze kunnen niet het Radar-systeem raadplegen om te checken of een bepaald probleem al door iemand anders is gemeld. Het Radar-systeem krijgt ook automatisch informatie binnen van mensen die hebben aangegeven dat ze diagnostische informatie met Apple willen delen.

Beta feedbackassistent

Feedbackassistent

Daarnaast heeft Apple ook nog de Feedback Assistant voor iOS, die je bijvoorbeeld op iPhones vindt waarop je betaversies hebt geïnstalleerd. Ook daarmee kun je bugs melden. Aan de hand van een formulier word je langs allerlei vragen geleid, bijvoorbeeld: wat voor soort bug is het, en hoe vaak doet het probleem zich voor? Je stuurt dan meteen het buildnummer van de beta, een diagnosebestand en eventueel een screenshot mee.

Beta feedbackassistent

Hieronder zie je de uitnodiging voor de nieuwe Bug Reporter voor macOS:

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/854064452630663168

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.