imac-wallpaper

‘Productie van twee nieuwe iMacs begint in mei, release in derde kwartaal’

Wanneer gaat Apple de nieuwe iMacs voor professionals op de markt brengen? Volgens bronnen bij de productieketens begint de productie van twee nieuwe modellen in mei, met een release in het derde kwartaal.

imac-wallpaper
Nog dit jaar zal Apple nieuwe iMacs voor professionals op de markt brengen, zo hebben ze officieel beloofd. Het wachten is nu op exacte details. Volgens Digitimes start Apple in mei 2017 met de productie van twee nieuwe iMac-modellen, waarna de nieuwe desktopcomputers later in de tweede helft van 2017 beschikbaar moeten zijn. Ook zou het volgens bronnen uit Taiwan gaan om een nieuw iMac-model dat geschikt is om als server te gebruiken.

‘Productie twee nieuwe iMacs in mei, server-iMac eind 2017’

Het heeft even geduurd, maar Apple gaat het iMac-assortiment eindelijk van een upgrade voorzien. De meest recente iMac verscheen alweer in oktober 2015, waardoor het zo langzaamaan weer tijd wordt voor een upgrade.

Apple heeft al laten weten dat ze in 2017 nieuwe iMacs voor professionals uit gaan brengen, maar specificaties zijn nog niet officieel onthuld. Digitimes meldt nu op basis van bronnen bij de productieketen uit Taiwan dat Apple van plan is om de productie van twee nieuwe iMac-modellen in mei van dit jaar te starten. Deze twee modellen zouden dan in het derde kwartaal van 2017 verschijnen. Het zou dan gaan om verbeterde versies van de huidige 21,5- en 27-inch iMacs.

Daarnaast gaat het nog om een derde model dat geschikt is om als server te gebruiken. Volgens Digitimes heeft dit model een Intel Xeon E3 v6-processor met 16 tot 64GB werkgeheugen een opslag tot 2TB. Ook heeft dit model volgens Digitimes de meest recente grafische kaart. Dit komt overeen met eerdere berichten over deze high-end iMac. Dit nieuwe duurdere model laat volgens Digitimes nog wel even op zich wachten, want het verschijnt waarschijnlijk pas tegen het einde van 2017.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het kan nu niet lang meer duren voordat we de eerste echte details van deze nieuwe iMacs te horen krijgen. Apple zou de WWDC aan kunnen grijpen om meer te onthullen over deze iMacs, al staat deze conferentie de laatste jaren vooral bekend als plek om nieuwe software te onthullen. Een apart evenement ergens in oktober lijkt gezien het verleden een logischer keuze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 10:47
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp imac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.