Slimme LIFX-verlichting werkt nu ook met HomeKit

Als je in huis LIFX-lampen hebt hangen, dan kun je deze nu updaten voor HomeKit-ondersteuning. Hierdoor bedien je de lampen met Siri of koppel je ze aan andere HomeKit-accessoires.

Naast Philips Hue is er nu ook een andere optie om je slimme verlichting met HomeKit te bedienen. De lampen van LIFX bieden dankzij een software-update nu ook ondersteuning voor Apple’s HomeKit, waardoor je de lampen met Siri kunt bedienen en kunt automatiseren met andere HomeKit-accessoires.

LIFX-lampen met HomeKit.

LIFX-lampen nu met HomeKit

Het aanbod van slimme verlichting is redelijk ruim, maar als je op zoek bent naar lampen die met HomeKit werken is je keuze veel beperkter. Philips Hue is veruit de bekendste naam als het gaat om verlichting voor HomeKit, maar nu is daar een nieuwe partij bij gekomen. De lampen van LIFX werken na een software-update ook met HomeKit. Het gaat om de standaard LIFX, LIFX GU10, LIFX Downlight en de LIFX+. Dankzij de app-update naar versie 3.8.1 (link) is de HomeKit-ondersteuning toegevoegd.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Mocht je al een LIFX-lamp in huis hebben, dan kun je deze zelf uitbreiden met HomeKit-ondersteuning. Het enige wat je hoeft te doen is de nieuwste app-versie te downloaden en deze op te starten. Er verschijnt vanzelf een melding in beeld, waarna je de firmware van de lampen kunt bijwerken. Vervolgens geeft de app je een HomeKit-code die je nodig hebt om de lampen aan je HomeKit-huis toe te voegen.

https://www.iculture.nl/nieuws/lifx-lampen-alternatief-philips-hue/

Het voordeel van de LIFX-lampen is dat je geen bridge nodig hebt, omdat ze rechtstreeks verbinding maken met je eigen Wi-Fi-netwerk. Een nadeel is dat deze lampen in Nederland minder goed beschikbaar zijn. Je kunt de lampen echter wel bestellen via de LIFX-website, waarna ze zonder verzendkosten geleverd worden. Je kunt de lampen ook bestellen via Amazon Duitsland. Omdat je geen bridge nodig hebt, zijn de lampen per stuk wel aan de prijzige kant.

De LIFX-lampen maken gebruik van de soepelere regels van HomeKit, waardoor de ondersteuning voor Apple’s domoticasysteem via een software-update uitgevoerd kan worden. Binnenkort gaat IKEA hetzelfde doen voor haar Tradfri-lampen, want deze IKEA-lampen krijgen HomeKit-ondersteuning in het najaar. Behalve de soepelere regels zijn er nog meer vernieuwingen in HomeKit sinds iOS 11. In onderstaand artikel lees je daar meer over.

Bekijk ook

Dit zijn de vijf belangrijkste vernieuwingen in HomeKit in iOS 11

Maak je thuis gebruik van HomeKit-accessoires of ben je dit binnenkort van plan, dan is het goed om te weten dat er in iOS 11 een aantal interessante HomeKit-verbeteringen doorgevoerd zijn. Lees hier de vijf grootste verbeteringen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.