Netflix in HDR op de iPhone.

Netflix ondersteunt nu iOS 11 en HDR op onder meer iPhone 8

Heb je een iPhone 8 of Apple TV 4K gekocht? Dan kun je dankzij een update voor de Netflix-app nu ook genieten van films en series die HDR-video ondersteunen. Wel heb je daarvoor het meest uitgebreide Netflix-abonnement nodig.

Netflix in HDR op de iPhone.
Enkele dagen na de officiële introductie van iOS 11 heeft de Netflix-app een update gekregen met ondersteuning voor het nieuwe besturingssysteem. Ook kun je voortaan HDR-video kijken op ondersteunde apparaten, zoals de nieuwe iPhone 8 en Apple TV 4K die vanaf vandaag in de winkel liggen.

Netflix in HDR kijken op iPhone 8, Apple TV 4K en iPad Pro

De Netflix-app vertoonde voor zover bekend geen problemen met iOS 11. Maar dankzij de officiële ondersteuning voor iOS 11 kun je nu met een gerust hart updaten als je dat nog niet had gedaan. Een interessantere toevoeging voor de Netflix-app is ondersteuning voor HDR-video, al heb je daarvoor wel een geschikt apparaat nodig. HDR-video kijken in de Netflix-app kan met iPhone 8 (Plus) en de nieuwe Apple TV 4K. Ook worden de iPad Pro-modellen van dit jaar ondersteund evenals de aankomende iPhone X.

Netflix-app ondersteunt HDR-films en -series

High Dynamic Range
HDR, dat staat voor high dynamic range, verbetert de contrastratio en kleurechtheid van films en series. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de overeenkomst tussen de echte wereld en de kleuren op het beeldscherm. Daarbij zie je meer nuances en zien de kleuren er verzadigder uit, zoals je het ook in de werkelijkheid waarneemt. In een apart artikel hebben we uitgelegd wat de afwegingen zijn als je 4K HDR op je televisie wil streamen.

Netflix-titels
In de Netflix-bibliotheek gaat het vooralsnog alleen om films en series van Netflix zelf, zoals bekende originals als Chef’s Table, Daredevil en Defenders, de laatste serie in Netflix’ Marvel-reeks. Een overzicht van alle HDR-films en -series vind je door in app te zoeken op ‘hdr’. Wel heb je een Netflix-abonnement voor vier schermen nodig (€11,99 per maand) waarmee je ondersteunde films en series in Ultra HD kijkt. Ook heb je een snellere internetverbinding nodig en moet je de beeldkwaliteit in de Netflix-app instellen op Hoger. Onlangs verschenen al de eerste iTunes-films met 4K en HDR in de iTunes Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2017, 11:52
Categorie Apps
Onderwerpen hdr, netflix
Devices Apple TV 4K, iPad Pro, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.