Update voor Samsung tv’s voegt AirPlay 2 en TV-app toe

Nu beschikbaar op recente modellen
Samsung heeft een update uitgebracht voor haar nieuwste televisies. Vanaf nu vind je standaard op deze tv's ondersteuning voor AirPlay 2 en de nieuwe TV-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen januari werd al aangekondigd dat Samsung AirPlay 2 en iTunes krijgt. Onduidelijk was nog wanneer de update zou verschijnen, maar we hoeven er nu niet langer meer op te wachten. Samsung heeft namelijk de update uitgebracht die AirPlay 2 en de TV-app aan de tv’s toevoegt.

Samsung-update voor tv’s met AirPlay 2 en TV-app verschenen

De update voor de Samsung tv’s valt samen met de komst van iOS 12.3 en tvOS 12.3, Apple’s eigen updates met onder andere de nieuwe TV-app. Samsung is daarmee de allereerste partij die standaard AirPlay 2 en de TV-app toevoegt aan haar eigen televisies. De volgende modellen kunnen bijgewerkt worden om de extra functies te krijgen:

  • Samsung FHD/HD 4, 5 Series (2018)
  • Samsung QLED 4K Q6, Q7, Q8, Q9 Series (2018 & 2019)
  • Samsung QLED 8K Q9 Series (2019)
  • Samsung The Frame Series (2018 & 2019)
  • Samsung The Serif Series (2019)
  • Samsung UHD 6, 7, 8 Series (2018 & 2019)

De TV-app is beschikbaar in meer dan honderd landen, ook in Nederland en België. Met de app kun je naar films van iTunes kijken. In sommige andere landen vind je in de app nog veel meer content van andere aanbieders. Meer over de TV-app lees je in onze gids.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Dankzij de update kun je nu eenvoudig content streamen van je iPhone of iPad naar je Samsung-tv. Het werkt daarmee op eenzelfde manier als bijvoorbeeld de ingebouwde Chromecast-ondersteuning die veel Android TV’s hebben. Binnenkort komen er nog meer merken bij die AirPlay 2 ondersteunen, waaronder Sony en LG. Check ook onze lijst van AirPlay 2 televisies. Die tv’s van Sony en LG krijgen ook ondersteuning voor HomeKit, zodat je ze via de Woning-app kan bedienen.

Bekijk ook

Deze televisies zijn geschikt voor AirPlay 2

In deze gids laten we zien welke televisies op dit moment geschikt zijn voor AirPlay 2. Met deze techniek kun je vanaf je iPhone of iPad direct muziek of video streamen naar je televisie, zonder tussenkomst van een ander apparaat.

Zie je de update nog niet? Het kan even duren voordat deze beschikbaar is. Wacht geduldig af en check op een later moment als je de update nog niet ziet.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 14 mei: Artikel aangepast met betrekking tot HomeKit.

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.