iPhone laten vallen van een tafel.

Dit kosten de iPhone-reparaties bij Apple

Wat kost het als je een schermreparatie moet uitvoeren aan je iPhone? En wat kost een service aan je batterij? De bedragen kunnen oplopen van €127,10 tot €167,10 voor een schermreparatie buiten de garantie.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

iphone verzekeren witEen defect scherm of problemen met je batterij van je iPhone kan vervelende gevolgen hebben. Sommige mensen lopen maanden rond met een gebarsten scherm, terwijl de ander zich er direct mateloos aan zou ergeren. Maar wat kosten dit soort reparaties nu eigenlijk bij Apple? Apple heeft op haar website een mooi overzicht geplaatst met daarin de prijzen van schermreparaties en service aan de batterij. Zo weet je in één keer wat je moet betalen.

Prijzen voor schermreparatie en batterij-service

Het bedrag dat je kwijt bent voor een schermreparatie is afhankelijk van het type toestel dat je hebt. Gek genoeg is niet het kleinste scherm het goedkoopst, maar is het de iPhone 6 die de laagste kosten heeft voor een schermreparatie. Is je scherm aan diggelen en wil je dit graag laten repareren, dan ben je voor dit toestel €127,10 kwijt. Het duurst ben je uit met een schermreparatie van een iPhone 6s Plus, want deze kost €167,10. Alle prijzen zijn inclusief €12,10 verzendkosten voor het opsturen van je apparaat, mocht je daarvoor kiezen. Uiteindelijk zijn de prijzen voor een schermreparatie als volgt.:

  • iPhone 6s Plus: €167,10
  • iPhone 6 Plus: €147,10
  • iPhone 6s: €147,10
  • iPhone 6: €127,10
  • iPhone SE: €147,10
  • iPhone 5s: €147,10
  • iPhone 5c: €147,10
  • iPhone 5: €147,10

Heb je een iPhone 4s of een iPhone 4, dan ben je het bedrag kwijt dat valt onder de maximale servicevergoeding buiten de garantie. Dit bedraagt voor een iPhone 4s €221,10, terwijl de kosten voor een iPhone 4 oplopen tot €167,10. Het uitvoeren van een serviceopdracht aan de batterij is een stuk voordeliger. In dat geval ben je voor alle toestellen €91,10 kwijt. Al deze bedragen gelden als je bijvoorbeeld niet gedekt bent door de extra AppleCare-garantie of consumentenrecht.

Voor alle toestellen geldt bovendien een maximale servicevergoeding voor reparaties buiten de garantie. Deze lopen van €167,10 voor een iPhone 4 tot €351,10 voor een iPhone 6s Plus. Als je iPhone dermate kapot is, kun je een vervangend toestel krijgen.

AppleCare

Express Replacement Service van AppleCare+

Als je een AppleCare+-abonnement hebt, kun je gebruikmaken van de Express Replacement Service. Als je gebruikmaakt van dit programma, ontvang je tegen betaling een vervangende iPhone. Je defecte toestel dien je vervolgens via de bijgeleverde verpakking te retourneren. De prijzen variëren ook hier van €167,10 tot €351,10, maar je moet er wel op letten dat je het defecte toestel op tijd terugstuurt. Je dient je toestel binnen tien werkdagen te retourneren. Doe je dat niet, dan komt daar nog een boete bij die ligt tussen de €60 en €370. De kosten hiervoor zijn ook afhankelijk van de hoeveelheid gigabytes op een toestel.

De volledige prijslijst en alle voorwaarden vind je op deze speciale pagina op de Apple-website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2016, 11:36
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen iPhone, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.