Europese Koogeek stekkerdoos met HomeKit vanaf nu in de winkel

Koogeek maakte al slimme stekkers die je met HomeKit kon bedienen. Nu is er ook een veel groter stekkerblok, waar je drie apparaten op kunt aansluiten die je met HomeKit aanstuurt. Ook zitten er drie USB-poorten op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 16 juli: de Europese variant van het stekkerblok is inmiddels verkrijgbaar.

Of je het nu stekkerblok of stekkerdoos noemt: de kans is groot dat je er meerdere in huis hebt liggen zodat je met één stopcontact meerdere apparaten van stroom kunt voorzien. Deze Koogeek-stekkerdoos is extra handig omdat het met HomeKit werkt en je het dus met Siri-stemcommando’s kunt aansturen en het in- en uitschakelen kunt opnemen in een scene. De komende maand is de Europese versie van het stekkerblok verkrijgbaar voor rond de 50 euro.


In de VS was de Koogeek Smart Outlet al langer verkrijgbaar voor rond de $50. Maar vanwege de afwijkende stekkers heb je daar niet zoveel aan. De Europese variant ligt inmiddels in de winkels. Op AliExpress zagen we het stekkerblok al in beide varianten (Amerikaans/Europees), dus let op dat je bij het bestellen de juiste variant aanklikt.

Koogeek stekkerdoos met HomeKit

De USB-A-poorten in het stekkerblok leveren een gezamenlijke maximale stroomsterkte van 4,1 Ampère. De stopcontacten kunnen maximaal 3000 Watt aan en er zit een 150 cm lange kabel aan. Binnenin zit een Wi-Fi-chip die zorgt voor verbinding met het netwerk. Overigens is dit stekkerblok een manusje van alles, want het werkt ook met Alexa en Google Assistant. De aangesloten apparaten verschijnen in de Woning-app als schakelaar. Je krijgt ook gedetailleerde info over het stroomverbruik via de Koogeek-app.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Eerder dit jaar kwam Koogeek nog negatief in het nieuws omdat er niet aan de voorwaarden van het CE-markering zou zijn voldaan. Dat bleek uiteindelijk een storm in een glas water. De producten zelf waren gewoon veilig, maar Koogeek was in de handleiding en in de verpakking een paar stempeltjes vergeten.

Korting op Koogeek-schakelaars

De eerder besproken Europese Koogeek lichtknoppen zijn momenteel met extra korting te krijgen. Je dient de codes in te voeren aan het einde van het bestelproces via Amazon. Deze modellen zijn verkrijgbaar:

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.