Koogeek Smart Light Switch met lamp.

Koogeek brengt Europese lichtknoppen met HomeKit uit

Koogeek, maker van allerlei slimme accessoires, komt met nog meer handige spullen voor in huis. Naast de eerder besproken Smart Plug, zijn er ook inbouwschakelaars die je via HomeKit kunt verbindinden. Je kunt kiezen uit standaard lichtknoppen of een lichtknop met dimfunctie.

Op iCulture bespraken we eerder al de Koogeek Smart Plug, een handige HomeKit-stekker waarmee je normale apparaten slim kunt maken. Ten opzichte van andere HomeKit-stopcontacten heeft de stekker van Koogeek een aantal voordelen, zoals verbinding via Wi-Fi. Als je op zoek bent naar nog meer relatief goedkope manieren om je lampen of andere apparaten te bedienen, dan heeft Koogeek nu ook inbouwschakelaars.

Koogeek inbouwschakelaars met HomeKit

Koogeek heeft Europese varianten van de Smart Light Switch gemaakt. Deze schakelaar vervangt de enkelpolige schakelaar aan de muur en moet je dus wel verbinden via de bedrading in je muur. Het voordeel hiervan is dat je dus meteen de stroomtoevoer naar een lamp bedient, in plaats van dat je alleen de lamp zelf in- of uitschakelt. Bij andere HomeKit-knoppen, zoals die van Philips Hue, geldt dat je de gewone schakelaar van bijvoorbeeld een plafondlamp altijd ingeschakeld moet houden, omdat de lamp anders geen stroom krijgt. Bij deze Koogeek Smart Light Switch is dat dus niet nodig.

Deze modellen zijn verkrijgbaar:

Koogeek Smart Light Switch met lamp.

De schakelaar is bestand tegen een input van 220~240V. Let er dus op dat het alleen een enkelpolige schakelaar vervangt. Net als de Koogeek Smart Plug maakt de Koogeek Smart Light switch verbinding via Wi-Fi, maar alleen via 2,4GHz. Op deze manier kun je dus scenes creëren of een lamp bedienen via Siri. De schakelaar is van (beige) plastic, zodat de verbinding met Wi-Fi niet verstoord wordt door metalen of andere blokkerende elementen.
Let wel op dat de schakelaars altijd een neutrale aansluitdraad (meestal blauw) nodig hebben. Indien die niet aanwezig is in je wandcontact, dien je deze nog zelf bij te laten trekken.

De Smart Light Switch is ook verkrijgbaar in een variant met twee knoppen. Naast de schakelaars is er ook een variant met dimfunctie, zodat je makkelijker kunt bepalen hoe fel een lamp schijnt. Deze is verkrijgbaar vanaf vanaf €50.

Koogeek Smart Light Switch.

De Koogeek schakelaars zijn helaas nog niet bij Nederlandse webshops te bestellen, maar zijn wel verkrijgbaar bij Amazon en webshops als TomTop of AliExpress. De schakelaars worden vanuit China naar Nederland verzonden.

Lees ook ons overzicht HomeKit knoppen en sensoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2018, 13:37
Via Via iPhone-Ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, schakelaar
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.