Koogeek brengt Europese lichtknoppen met HomeKit uit

Koogeek, maker van allerlei slimme accessoires, komt met nog meer handige spullen voor in huis. Naast de eerder besproken Smart Plug, zijn er ook inbouwschakelaars die je via HomeKit kunt verbindinden. Je kunt kiezen uit standaard lichtknoppen of een lichtknop met dimfunctie.

Op iCulture bespraken we eerder al de Koogeek Smart Plug, een handige HomeKit-stekker waarmee je normale apparaten slim kunt maken. Ten opzichte van andere HomeKit-stopcontacten heeft de stekker van Koogeek een aantal voordelen, zoals verbinding via Wi-Fi. Als je op zoek bent naar nog meer relatief goedkope manieren om je lampen of andere apparaten te bedienen, dan heeft Koogeek nu ook inbouwschakelaars.

Koogeek inbouwschakelaars met HomeKit

Koogeek heeft Europese varianten van de Smart Light Switch gemaakt. Deze schakelaar vervangt de enkelpolige schakelaar aan de muur en moet je dus wel verbinden via de bedrading in je muur. Het voordeel hiervan is dat je dus meteen de stroomtoevoer naar een lamp bedient, in plaats van dat je alleen de lamp zelf in- of uitschakelt. Bij andere HomeKit-knoppen, zoals die van Philips Hue, geldt dat je de gewone schakelaar van bijvoorbeeld een plafondlamp altijd ingeschakeld moet houden, omdat de lamp anders geen stroom krijgt. Bij deze Koogeek Smart Light Switch is dat dus niet nodig.

Deze modellen zijn verkrijgbaar:

Koogeek Smart Light Switch met lamp.

De schakelaar is bestand tegen een input van 220~240V. Let er dus op dat het alleen een enkelpolige schakelaar vervangt. Net als de Koogeek Smart Plug maakt de Koogeek Smart Light switch verbinding via Wi-Fi, maar alleen via 2,4GHz. Op deze manier kun je dus scenes creëren of een lamp bedienen via Siri. De schakelaar is van (beige) plastic, zodat de verbinding met Wi-Fi niet verstoord wordt door metalen of andere blokkerende elementen.
Let wel op dat de schakelaars altijd een neutrale aansluitdraad (meestal blauw) nodig hebben. Indien die niet aanwezig is in je wandcontact, dien je deze nog zelf bij te laten trekken.

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Koogeek Smart Plug is een slimme stekker met HomeKit

De Koogeek Smart Plug is een slimme stekker die werkt met HomeKit. Met deze stekker kun je een gewoon apparaat, zoals een simpele lamp of televisie, slim maken. Het is dus een alternatief voor de Elgato Eve-stekker. Dankzij de koppeling met HomeKit kun je de accessoires met Siri besturen. Wij namen deze Smart Plug onder de loep en vertellen je erover in deze iCulture bekijkt.

De Smart Light Switch is ook verkrijgbaar in een variant met twee knoppen. Naast de schakelaars is er ook een variant met dimfunctie, zodat je makkelijker kunt bepalen hoe fel een lamp schijnt. Deze is verkrijgbaar vanaf vanaf €50.

Koogeek Smart Light Switch.

De Koogeek schakelaars zijn helaas nog niet bij Nederlandse webshops te bestellen, maar zijn wel verkrijgbaar bij Amazon en webshops als TomTop of AliExpress. De schakelaars worden vanuit China naar Nederland verzonden.

Lees ook ons overzicht HomeKit knoppen en sensoren.

Bekijk ook

Slimme knoppen voor HomeKit: dit zijn je opties voor schakelaars

Met HomeKit-knoppen en dimmers wordt het bedienen van je slimme accessoires een stuk makkelijker. Je hebt dan geen iPhone meer nodig en kunt apparaten gemakkelijk inschakelen door op een knop te drukken. Soms is dat gemakkelijker dan aan Siri vragen. In deze gids zie je welke slimme knoppen voor HomeKit verkrijgbaar zijn en wat je ermee kunt doen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.