iPod touch met Apple Music.

Vijf manieren hoe Apple de iPod touch kan vernieuwen

Volgens geruchten komt Apple met een nieuwe iPod touch. Wat zou Apple allemaal kunnen doen om de iPod touch verder te verbeteren? In dit artikel zetten we vijf verbeteringen op een rij die de iPod touch weer de moeite waard maakt.

Verbeteringen voor nieuwe iPod touch

In juli 2017 leek het erop dat de iPod-lijn ten dode opgeschreven was. Apple trok namelijk de stekker uit de iPod nano en iPod shuffle. De iPod touch bleef nog in het assortiment en werd zelfs vernieuwd met nieuwe prijzen en opslagopties. Het is nu anderhalf jaar later en de geruchten gaan dat Apple werkt aan een nieuwe iPod touch. De iPod touch wordt vooral als mediaspeler gebruikt en aangezien Apple steeds meer op diensten voor muziek en video focust, is een nieuwe iPod touch helemaal geen gek idee.

#1 Stereospeakers voor beter geluid
De iPod touch is in eerste instantie een heel uitgebreide muziekspeler, zo verklapt de naam ‘iPod’ al. Muziek op een draagbaar apparaat luister je het meest via een koptelefoon of oordopjes, maar je moet ook de speaker niet vergeten. In de afgelopen jaren zijn de speakers van de iPhone en iPad een stuk beter geworden. Het zou de iPod touch zeker niet misstaan als er net als op de iPhone stereospeakers toegevoegd worden. Je hebt dan meteen een soort draagbaar speakertje bij je. Dit komt ook van pas voor het gebruik van FaceTime.

Misschien is het zelfs geen gek idee als Apple standaard Apple Music levert bij elke nieuwe iPod touch, bijvoorbeeld voor een jaar. Je bindt dan meteen nieuwe gebruikers aan je en je bent als beginnend iOS-gebruiker direct bekend met Apple’s eigen muziekdienst.

#2 Geschikt maken voor AR
De huidige zesde generatie iPod touch heeft een A8-chip. Deze werd geïntroduceerd in de iPhone 6 uit 2014, dus een boost kan een eventueel nieuw model zeker gebruiken. Het is wat overdreven om meteen de allernieuwste chip in dit model te stoppen, want met een A10-chip kan je ook nog wel even vooruit. Dat maakt de iPod touch ook meteen geschikt voor augmented reality. Apple ziet in AR namelijk nog steeds veel potentie. De huidige iPod touch is samen met de iPad mini 4 het enige apparaat in Apple’s assortiment dat niet geschikt is voor ARKit. Een gemiste kans, want een iPod touch is (zeker in combinatie met games) meer dan geschikt voor jonge kinderen om kennis te maken met augmented reality.

#3 Betere camera’s aan voor- en achterkant
Om goed van ARKit gebruik te kunnen maken, heb je ook een fatsoenlijke camera nodig. De camera in de iPod touch kan daardoor nog wel een boost gebruiken. Een dubbele camera is wat overdreven, helemaal omdat dat de prijs onnodig opvoert. Een upgrade naar een camera met betere specificaties is geen overbodige luxe, zeker met allerlei filters die je in Instagram en Snapchat vindt. Je laat kinderen en jonge gebruikers op deze manier ook mooi kennis maken met fotografie, zonder dat je meteen een toestel van €800 moet aanschaffen.

iPod touch camera.

#4 Groter scherm beter voor video’s
De iPod touch heeft nog een kleiner 4-inch scherm, hetzelfde formaat als de iPhone SE en iPhone 5s. Tegenwoordig worden toestellen alleen maar groter. Dat heeft onder andere te maken met de manier waarop we onze toestellen gebruiken. Voor video is een groter scherm nou eenmaal prettiger. Dit komt ook van pas voor Apple’s eigen tv-dienst, die mogelijk in 2019 van start gaat. De iPod touch is ideaal voor kinderen om zelf series te kijken, helemaal doordat Apple samenwerkt met de makers van Sesamstraat. Een 4,7-inch formaat zoals van de iPhone 8 is meer dan groot genoeg voor een mediaspeler zoals de iPod touch.

#5 Andere verbeteringen in specificaties
Er zijn nog wel tal van verbeteringen te bedenken die de iPod touch weer bij de tijd maakt. In de afgelopen jaren heeft Apple meerdere technische verbeteringen doorgevoerd in zowel de iPhone als iPad. Denk dan aan de waterdichtheid van de iPhone, de verbeterde thuisknop, Taptic Engine voor nauwkeurigere trillingen (ook in games!) en draadloos opladen. We zien het niet voor ons dat Apple er meteen een nieuwe scherm met Face ID in stopt, omdat de prijs daardoor onnodig hoog zou zijn. Een Touch ID-sensor, Taptic Engine en waterbestendigheid is voor de doelgroep van de iPod touch meer dan genoeg en zou het ook een waardige opvolger maken van het huidige model. Ook voor oudere gebruikers die op zoek zijn naar een veilige en betrouwbare mediaspeler.

Heb jij wensen voor een nieuwe iPod touch of vind je het maar een overbodig product? Laat het ons weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2019, 18:30
Categorie iDevices
Onderwerp ipod touch
Device iPod touch

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.