iPod touch met Apple Music.

iPod touch 2019: 7 verwachtingen en verbeteringen voor Apple’s mediaspeler

Volgens geruchten komt Apple met een nieuwe iPod touch 2019. Welke verbeteringen verwachten we voor de iPod touch en wat zou Apple nog meer kunnen doen om de mediaspeler weer interessant te maken?

Onze iPod touch 2019 verwachtingen

In juli 2017 leek het erop dat de iPod-lijn ten dode opgeschreven was. Apple trok namelijk de stekker uit zowel de iPod nano als de iPod shuffle. De iPod touch bleef nog in het assortiment en kreeg gewijzigde opslagopties. Het is nu bijna twee jaar later en de geruchten gaan dat Apple werkt aan een nieuwe iPod touch. Dat is helemaal geen gek idee als je bedenkt dat Apple zich steeds meer op diensten voor muziek en video richt. Wat kunnen we van de iPod touch 2019 verwachten? Dat hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet!

  1. Nieuw design
  2. Nieuwe chip
  3. Groter scherm
  4. Augmented reality
  5. Touch ID
  6. Speakers en muziek
  7. Camera
  8. Meerverbeteringen

#1 Nieuw design voor iPod touch 2019

De iPod touch is niet het belangrijkste product in het assortiment van Apple en we verwachten dan ook niet dat Apple er veel energie in zal steken om het design radicaal te vernieuwen. Wel verwachten we wat kleine veranderingen. Zo zou er sprake kunnen zijn van smallere schermranden of een groter scherm. Verder verwachten we dat je ook bij de iPod touch 2019 weer kunnen kiezen uit meerdere kleuren, wellicht vergelijkbaar met de iPhone XR. Een concept van de iPod touch laat zien hoe het er ongeveer uit kan gaan zien.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPod touch 2019 krijgt dunne schermranden zoals iPhone X'

De iPod touch 2019 komt eraan, als we de geruchten mogen geloven. Een gelekt icoontje geeft alvast een hint wat we kunnen verwachten: een mediaspeler die op de iPhone X lijkt. Daarnaast laten we je een iPod touch concept zien, gemaakt door een designer.

#2 Nieuwe chip voor iPod touch 2019

De huidige iPod touch is voorzien van een al wat oudere A8-chip. We denken niet dat Apple meteen voor de A12-chip kiest, maar voor een eerdere versie: de A11. Die is krachtig genoeg en houdt de kosten laag. De A11 was te vinden in de iPhone X en is prima geschikt voor de toepassingen van de iPod touch: muziek luisteren, video kijken en games spelen. Ook voor augmented reality is deze chip krachtig genoeg.

iPod touch 2019 concept specs

#3 Groter scherm
De conceptmakers zijn het er niet over eens: krijgt de iPod touch 2019 een iets groter 5-inch scherm of gaat Apple helemaal over-the-top met een 7-inch scherm waardoor het meer een mini-tablet wordt. Gezien het feit dat er ook een vernieuwde iPad mini 2019 aan lijkt te komen vinden we een 7-inch iPod touch niet echt geloofwaardig. Maar het 4-inch scherm van de vorige modellen zal waarschijnlijk ook niet terugkeren. Om de iPod touch meer geschikt te maken voor video en games is een scherm van 5-inch of meer een goed idee. Zo’n formaat past ook nog steeds in je broekzak.

#4 Geschikt voor AR
We noemde al even de A11-chip. Die maakt de iPod touch ook meteen geschikt voor augmented reality. Apple ziet in AR namelijk veel potentie. De huidige iPod touch is samen met de iPad mini 4 het enige apparaat in Apple’s assortiment dat niet geschikt is voor ARKit, Apple’s eigen augmented reality-platform. Een gemiste kans, want een iPod touch is (zeker in combinatie met games) meer dan geschikt voor jonge kinderen om kennis te maken met deze nieuwe techniek.

Bekijk ook

Alles over ARKit, Apple's eigen augmented reality platform

Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality toevoegen in hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple's ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in deze gids.

iPod touch 2019 concept

#5 iPod touch 2019 met Touch ID

Naast de hierboven genoemde verwachtingen zijn er ook een aantal verbeteringen die we graag zouden willen zien. We denken dat Apple de iPod touch 2019 daarmee veel aantrekkelijker kan maken. Hieronder bespreken we stereospeakers, betere camera’s en de toevoeging van Touch ID.

De iPod touch is het enige iOS-apparaat in het assortiment dat nog niet beschikt over Touch ID of Face ID. Gezien Apple’s nadruk op beveiliging en privacy kan dat eigenlijk niet. We hopen daarom dat Apple in de iPod touch van 2019 in ieder geval een Touch ID vingersensor gaat toevoegen. Face ID lijkt ons geen logische toevoeging, aangezien de componenten daarvan te duur zijn.

iPod touch camera.

#6 Stereospeakers voor beter geluid
De iPod touch is in eerste instantie een heel uitgebreide muziekspeler, zo verklapt de naam ‘iPod’ al. Muziek op een draagbaar apparaat luister je het meest via een koptelefoon of oordopjes, maar je moet ook de speaker niet vergeten. In de afgelopen jaren zijn de speakers van de iPhone en iPad een stuk beter geworden. Het zou de iPod touch zeker niet misstaan als er net als op de iPhone stereospeakers toegevoegd worden. Je hebt dan meteen een soort draagbaar speakertje bij je. Dit komt ook van pas voor het gebruik van FaceTime.

Misschien is het zelfs geen gek idee als Apple standaard Apple Music levert bij elke nieuwe iPod touch, bijvoorbeeld voor een jaar. Je bindt dan meteen nieuwe gebruikers aan je en je bent als beginnend iOS-gebruiker direct bekend met Apple’s eigen muziekdienst.

#7 Betere camera’s aan voor- en achterkant
Om goed van ARKit gebruik te kunnen maken, heb je ook een fatsoenlijke camera nodig. De camera in de iPod touch kan nog wel een boost gebruiken. Een dubbele camera is wat overdreven, helemaal omdat dat de prijs onnodig opvoert. Een upgrade naar een camera met betere specificaties zou mooi zijn, waarbij wij hopen op 12 megapixel net als bij de voorgaande iPhones en iPads.

Nog meer iPod touch 2019 verbeteringen

Er zijn nog tal van andere verbeteringen te bedenken die de iPod touch weer bij de tijd maakt. In de afgelopen jaren heeft Apple meerdere technische verbeteringen doorgevoerd in zowel de iPhone als iPad. Denk dan aan de waterdichtheid van de iPhone, de verbeterde thuisknop, Taptic Engine voor nauwkeurigere trillingen (ook in games!) en draadloos opladen. Dat laatste voert misschien wat te ver, maar een Taptic Engine en waterbestendigheid zijn zinvolle toevoegingen voor de (vaak jonge) doelgroep.

Verder zou een eSim voor data een goed idee zijn, zodat kinderen wel kunnen WhatsAppen, maar nog geen volledige telefoon hebben. Dat heeft echter alleen zin als de Nederlandse providers de eSIM gaan ondersteunen.

Heb jij wensen voor een nieuwe iPod touch of vind je het maar een overbodig product? Laat het ons weten in de reacties.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 08 maart: We hebben dit artikel bijgewerkt met de nieuwste verwachtingen en verbeteringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.