Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: twee modellen

‘Apple AR-bril afhankelijk van iPhone, productie start eind 2019’

Volgens analist Min-Chi Kuo gaat Apple tussen Q4 2019 en Q2 2020 beginnen met de productie van een eigen bril voor augmented reality. Deze AR-bril is nog wel sterk afhankelijk van de iPhone.

AR-bril: ‘Productie start eind 2019’

Volgens de goed ingelichte analist gaat Apple’s eerste gespecialiseerde augmented reality-product over ongeveer een jaar in massaproductie. Apple zou al in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen beginnen, maar hij houdt nog wel een slag om de arm. Als het allemaal uitloopt kan het ook uiterlijk nog in het tweede kwartaal van 2020 van start gaan. Voor de connectiviteit en het renderen van beelden is nog wel een iPhone vereist.


Apple spreekt regelmatig over de vele toekomstkansen op het gebied van augmented reality, maar veel verder dan wat games en apps voor de iPhone is het tot nu toe niet gekomen. Sommige van die voorbeelden zijn erg mooi uitgevoerd, maar als Apple echt indruk wil maken zullen ze een apart product uit moeten brengen. Een AR-bril biedt die mogelijkheid. Er zijn al diverse geruchten geweest dat Apple aan een eigen AR-bril werkt die je op je hoofd moet zetten en waarbij je nog wel de wereld om je heen ziet.

AR-bril afhankelijk van iPhone

De AR-bril zal volgens Kuo vooral dienstdoen als een display en zelf niet zoveel rekenkracht hebben. Dat gebeurt op een gekoppelde iPhone. Die zorgt ook voor de rendering van beelden, de internetverbinding en de locatiediensten. Het koppelen vindt draadloos plaats, net als bij de Apple Watch. Door het zware werk op de iPhone te doen kan Apple een lichtere en compactere AR-headset maken die comfortabeler is om te dragen. Wel zal er in de bril zelf nog wel wat technologie zetten, zoals sensoren om beweging en diepte te meten. Daarnaast neemt het display zelf ook ruimte in.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: oplader

Eerder beweerde Bloomberg dat Apple in 2020 een AR-bril op de markt wil brengen. Dat zou aansluiten bij een productiestart aan het einde van 2019. Of mensen met zo’n bril gaan lopen is nog wel de vraag, maar Apple lijkt er alle vertrouwen in te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.