iPod touch A8 processor

Gerucht: ‘Apple werkt aan nieuwe iPod touch’

Het is al een tijdje stil rondom de iPod touch, maar volgens geruchten komt daar binnenkort een einde aan. Volgens bronnen werkt Apple aan een nieuwe iPod touch.

De iPod touch is Apple’s mediaspeler die heel veel wegheeft van de iPhone. Het grootste verschil is dat er geen mobiel netwerk op zit en je er daardoor niet mee kan bellen. Het laatste model stamt uit 2015, maar het zou zomaar kunnen dat er na vier jaar weer een nieuw model aan zit te komen.

‘Nieuwe iPod touch in de maak’

De geruchten zijn afkomstig van de Japanse site Macotakara. Die hebben bij bronnen uit de productieketen tijdens de CES vernomen dat Apple mogelijk werkt aan een zevende generatie iPod touch. Op dit moment is de iPod touch het goedkoopste iOS-toestel. Je hebt al een iPod touch voor ongeveer €230, terwijl de goedkoopste iPhone nu bij Apple de iPhone 7 is voor €529.

De iPod touch is daardoor ideaal voor kinderen die nog niet toe zijn aan een smartphone, maar wel al graag iOS-apps willen gebruiken. Je kan namelijk nagenoeg elke iOS-app op een iPod touch installeren, zolang een simkaart maar geen vereiste is. De iPod touch wordt dan ook veel gebruikt als mediaspeler, voor bijvoorbeeld muziek, films en games. Niet geheel toevallig is Apple van plan om dit voorjaar haar eigen Apple tv-dienst te starten.

iPod touch met Apple Music.

Welke verbeteringen een nieuwe iPod touch krijgt, meldt de bron niet. Het ligt voor de hand dat er in ieder geval een betere A-chip in zit en dat het toestel een aangepast uiterlijk krijgt, al verwachten we vanwege de lagere prijs geen Face ID of groter scherm. Een nieuwe versie zou in ieder geval een frisse wind doen laten waaien in de iPod-line-up. In 2017 trok Apple de stekker uit de iPod shuffle en iPod nano, waardoor de iPod touch nog het enige beschikbare model is. Bij de Apple Store worden ze echter al een tijdje niet meer uitgestald, hoewel je ze daar nog wel kan halen.

Zou jij een nieuwe iPod touch nog zien zitten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2019, 8:36
Bron Bron Macotakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipod touch
Device iPod touch
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.