iPod touch 2019 kleuren concept

Gerucht: ‘iPod touch 2019 krijgt dunne schermranden zoals iPhone X’

De iPod touch 2019 komt eraan, als we de geruchten mogen geloven. Een gelekt icoontje geeft alvast een hint wat we kunnen verwachten: een mediaspeler die op de iPhone X lijkt. Daarnaast laten we je een iPod touch concept zien, gemaakt door een designer.

Elk jaar krijgt de iPhone een update, maar bij de iPod touch zul je wat meer geduld moeten hebben. De zesde generatie iPod touch verscheen in 2015 en dat is inmiddels bijna vier jaar geleden. Een gelekt icoontje lijkt het uiterlijk alvast iets te verklappen: het gaat lijken op een miniatuur versie van de iPhone X. Het is te zien in de meest recente betaversie van iOS 12.2 en werd ontdekt door een ontwikkelaar.

iPod touch 2019: ‘geen thuisknop, geen Face ID’

Het icoontje toont een pictogram van een ‘HLSiPod2’ en ziet eruit als een iPod met dunne schermranden, zonder thuisknop. Eerder bleek uit de code dat het toestel waarschijnlijk ook geen Face ID krijgt. De overeenkomsten met de iPhone X hebben dan ook vooral te maken met het uiterlijk en niet zozeer de functionaliteit. Het zou betekenen dat de iPod touch van alle iOS-apparaten het minst goed beveiligd is. In de huidige modellen zit namelijk ook geen Touch ID.

Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het apparaat heel compact is, waardoor er mogelijk geen ruimte is voor geavanceerde sensoren. Bovendien mag het apparaatje niet te duur zijn, waardoor het gebruik van dure componenten zoals een TrueDepth-camera niet haalbaar is. De iPod touch 2019 is waarschijnlijk alleen te ontgrendelen door een pincode in te toetsen.

Nieuwe iPod touch in maart?
We verwachten de vernieuwde iPod touch in het voorjaar van 2019, maar het is zeer de vraag of het apparaat tijdens een maart-event wordt aangekondigd. Op 25 maart zou Apple volgens geruchten een evenement gepland hebben, waarbij de nadruk ligt op twee diensten: een eigen videodienst en een abonneedienst voor kranten en tijdschriften. Tijdens het event zou Apple de iPod touch 2019 en de betaalbare iPad 2019 kunnen aankondigen, maar we verwachten niet dat beide veel aandacht krijgen omdat het in feite om kleine updates gaat. Nu nog een iPod touch kopen is in ieder geval geen goed idee, want de kans is dat je over een paar weken voor hetzelfde bedrag een nieuwer apparaat met meer opslag en een snellere processor krijgt.

iPod touch 2019 concept

iPod touch 2019 concept

Hoe zo’n iPod touch 2019 er mogelijk uit komt te zien, is af te leiden uit dit concept. Daarin laat een designer zien welke richting Apple zou kunnen kiezen. In plaats van de iPhone X is de inspiratiebron bij deze afbeeldingen de iPhone XR geweest. Dat is een logische keuze, aangezien de iPod touch ook gericht is op een wat jonger en prijsbewuster publiek. De afwerking zal dan ook eerder op een XR lijken, met aluminium behuizing.

iPod touch 2019 concept kleuren

Erg veel moeite zal Apple niet willen steken in een redesign van de iPod touch, aangezien de mediaspeler geen belangrijk product meer is en de doelgroep relatief klein is. Veel mensen hebben al een iPhone of andere smartphone om muziek te luisteren en films af te spelen. De maker van deze renders noemt zich AppleiDesigner en denkt dat de iPod touch 2019 een scherm met smalle randen krijgt, maar zonder notch. Je hebt hierdoor een vrijwel randloos scherm.

iPod touch 2019 concept specs

Het LCD-scherm wordt ongeveer 5-inch in diameter. Vanwege de kosten zal Apple waarschijnlijk niet voor OLED kiezen. Daarnaast denkt de designer dat er een A11-chip in zit, dezelfde die je ook in de iPhone X aantreft. Ook hiermee zorgt Apple dat de kosten laag blijven. Achterop zit een 12-megapixelcamera. Je kunt kiezen uit zes kleuren, net als bij de iPhone XR. Eerdere generaties van de iPod touch waren ook altijd in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.