Samsung perscoop-camera

Reacties voor: ‘iPhone 15 Pro Max wordt populairste model van dit jaar, dankzij periscoopcamera’

De grote iPhone 15 Pro Max zou wel eens goed kunnen zijn voor 35% tot 40% van de iPhone-verkopen in de eerste weken. Dat is te danken aan de periscoopcamera, zegt analist Ming-Chi Kuo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Ik weet niet wie die naam verzonnen heeft. maar hij is eigenlijk wel dom gekozen, sterker nog, het slaat helemaal nergens op….
    Ook is het werkelijk niets speciaals, maar weet Apple het weer zo te brengen dat zij weer iets super bijzonder hebben.
    Het ding is een ordinaire zoom lens, betere benaming misschien TELESCOOP lens. een Periscoop is een toeter in een duikboot die je omhoog doet om naar buiten te kijken en heeft helemaal niets met het dichterbij halen van objecten te maken. Google Pixel 7 heeft trouwens al 5x optische zoom, Huawei P40 Pro Plus 10x optische zoom…..Goed bij Huawei krijg je ook wel je Chinese spyware erbij, maar goed, het is wederom dus absoluut geen primeur van Apple en zeker niet periscopisch, lol

  2. Ik denk dat je er wel op tijd bij moet zijn want, met de prijs van een kleine € 1700 staat iedereen hiervoor in de rij.
    Je hebt namelijk een periscoop camera nodig om dat bedrag uit te schrijven en het dan op een zodanige afstand te houden dat je jezelf niet meteen helemaal doodschrikt.

  3. Dan moet je er snel bij zijn, want met een instapprijs van een kleine € 1700 wordt dit natuurlijk een enorme killer.
    Je hebt ook wel een periscoopcamera nodig om dat bedrag uit te schrijven, en dan genoeg afstand te nemen zodat je zelf niet volledig doodschrikt

  4. Vind het echt altijd knap dat men zulke voorspellingen kan doen 🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️

    En idd, er is niets vernieuwends aan de nieuwe lineup. Uiteindelijk loopt iedereen met een case om het toestel en alleen een echte kenner kan dan zien of je met de nieuwste iPhone rondloopt…

  5. @fred: Misschien komt er wel een toeter uit je Iphone😋

  6. Denk er aan dat voor veel mensen een iPhone een statussymbool is.
    Kan niet duur genoeg zijn !
    En met de huidige inflatie is 1.700€ nog zo gek niet.

  7. Apple zal wel weer doen alsof het een prachtig nieuwe technologie is die ze hebben uitgevonden.

  8. Wat een negativiteit weer in deze reacties. Wat voegt dat nou toe? Het geeft geen nieuwe inzichten en is dus ook niet interessant. Alleen maar bedoeld om anderen een slecht gevoel te geven …

  9. @Hugo: ik vind dit helemaal geen negativiteit. Ben het zelfs met de posters wel eens. 1700 euro voor 6 x zoom? En dat periscooplens noemen? En daarop voorspellingen doen van miljoenen verkopen per jaar? Ik denk dat dit wel eens de flop van de eeuw kan worden. Ik ben overigens zelf aan t downsizen: blijf nu lekker in de SE-serie, redurbished voor 188 euro. Dan hoeven er ook geen dure hoesjes omheen en koop ik voor 188 euro weer een nieuwe als deze kapot is. Zoals met m’n auto: geen nieuwe maar lekker chill eentje met de kop eraf 👊🏼👊🏼

  10. @Sam barendsma: misschien niet nieuw maar bij Apple werkt het wel altijd beter

  11. @Hugo: Ze kunnen deze iPhone niet betalen, dus is hun enige doel is degene die het wel kunnen een slecht gevoel aanpraten en de boel belachelijk maken.

  12. Kortzichtig en hopen dat mensen ondanks de prijs de iPhone 15 Pro Max links laten liggen, zullen raar op hun neus kijken als hij wel als warme broodjes over de toonbank gaan. Als mensen het hebben willen kopen ze het toch wel. En €1.700,00 voor een iPhone 15 Pro Max, heeft ook met materiaal keuze te maken, betere specs en lange levensduur. Peristaltische lens maakt zijn debuut, en een iPhone is na 2 jaar nog in goede conditie. Voor de gewone man zal de prijs steeds onbereikbaarder worden (die kunnen dan ook beter naar de gewone iPhone 15 gaan of de SE gaan) maar voor de Pro’s ligt dat anders. De meesten hebben die toeters en bellen ook niet nodig. Want dan is het ook patserig gedrag.
    En ik vind ook dat iedereen voor zichzelf dat moet beslissen, want een vakantie ben je meestal duurder uit, en daar hoor je niemand over, maar owee dat een iPhone duurder wordt dan krijg je commentaar. Want een iPhone koop je niet voor een jaar, maar investeer je voor de toekomst. En als je het plaatje omdraait wat een iPhone kost, dat deelt in je gebruikers uren de gedurende 3 jaar dan kost het je bijna niets, centen werk. Dan is kost een iPhone 15 Pro Max met 1TB die rond de 2k zit best mee.

    Men zegt ook wel eens ieder waar naar zijn eigen geld, en daar wordt nu ook onderscheid in gemaakt.

  13. Ik wil zeker na 6 maanden rondgelopen te hebben met een iPhone 14 pro Max nooit meer zo’n groot toestel! De 14 Pro Max was echt voor mijn de slechtste iPhone ooit, door het formaat en gewicht en de slechte accu. Mijn duim was gewoon geblesseerde en had last van mijn hand. Na zeg maanden snel weer verkocht. Ik koop straks gelijk de 15 Pro. Op een Periscoopcamera zit ik zeker niet te wachten dus prima als deze alleen op de 15 Pro Max zit scheelt mij weer geld. De huidige zoom functie volstaat prima voor die paar keer per jaar dat ik inzoom.

    Handzaam formaat is voor mij nu het allerbelangrijkst! Dat Apple iedereen nu wijsmaakt dat ze toch echt een dure 15 Pro Max met Periscoopcamera nodig hebben, zorgt ervoor dat de 15 Pro beter leverbaar zal zijn.

  14. @Lemco Luehof: Iedereen mag zelf kiezen waar hij/zij het geld aan uitgeeft… maar dan moet je wel het geld hebben. Het probleem is echter dat veel mensen het geld niet hebben en vervolgens ook niet in staat zijn verstandige keuzes te maken. Ze kopen een nieuwe iphone die ze eigenlijk niet kunnen betalen. 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft problematische schulden en met name bij de jongeren is de schuldenproblematiek hoog. Providers moeten stoppen met koop op afbetaling.

  15. @Timo: Tuurlijk Timo. We kunnen ook niet allemaal zo cool en rijk als jij zijn.

  16. @Lemco Luehof: Lemco, een paar problemen met je pleidooi. De materiaalkeuze is letterlijk 50 misschien 100 euro verschil met een niet pro of misschien zelfs een se versie. Een iets groter scherm , een extra camera, titanium in plaats van aluminium, geheugen, andere cpu, op productie niveau praten we over dubbeltjes tot een paar euro per onderdeel. Het gaat om pure marketing. Mensen betalen het. Je kunt door deze zeer duur te verkopen, de marge gebruiken om andere modellen goedkoper te maken of om wat ontwikkelingen te financieren. Een investering is het gewoonweg niet, het is een gebruiksvoorwerp wat je verslijt, niet meer en niet minder. Als deze telefoon er niet was geweest had je een goekopere gekocht en je er niet minder door gevoeld. Dat een iphone goed en lang werkt, mee eens, maar het hoeft geen 1700 euro te kosten om alles wat je wil prima te kunnen doen. Een 1000 euro goedkopere Iphone 13 doet namelijk voor 98% precies hetzelfde…..

  17. @Rv: En om die reden hebben ze de BKR registratie in het leven geroepen. Klopt niemand kan in ieders beurs kijken, of zijn uitgavenpatroon inzien, maar arme gezinnen kunnen het idd niet betalen. Als ik naar mezelf kijk moet het voor mij geen probleem zijn om 2k op te hoesten, maar ik weet dat er zat mensen zijn die zich niet laten afschrikken door de prijs.

  18. @fred: Wat materiaalkeuze betreft kan ik inkomen, maar de productie kosten en ontwikkeling, de man uren en alles wat bij en om Apple leeft en werkt zul je moeten betalen. De mensen die daar werken zijn niet achterlijk, ook daar zul je voor moeten betalen. Dat de inflatie voor Europa negatief uitpakt, kan wel zo zijn, maar daar schrikt de diehard fan boy niet van. En voor degene die het te duur vinden zijn er andere opties. Ikzelf heb een iPhone 12 Pro Max, en die bevalt me nog prima. Ik koop eens in de zoveel tijd een iPhone, maar dan wel een opvolger waar ik de komende jaren geen op of aanmerkingen op heb. Daar komt bij dat ik een type ben die altijd het onderste uit de kan wil halen en de onderste steen boven op krijgt. Dan kan voor mij een dure iPhone ook wel uit.

    Stelregel is,
    Heb je het geld.(kun je het betalen)
    Heb je het er voor over. ( ondanks wat de prijs zal zijn en hoe een ander dat vind)
    Vind je het leuk.
    Dan is de stap snel gezet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.