iPhone 14 renders in wit.

Renders tonen iPhone 14 met nieuw design: geen camerabult en notch meer

Er zijn renders verschenen van de iPhone 14, die gemaakt zijn op basis van gelekte modellen en schematische tekeningen. Ook andere mogelijke details zijn hiermee naar buiten gebracht.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Binnenkort onthult Apple de iPhone 13-serie, tijdens het september 2021-event. Maar geruchtenlekker Jon Prosser deelt vandaag de eerste renders van de iPhone 14. Bronnen die de prototypes al gezien hebben, hebben volgens Prosser informatie gedeeld waar deze renders op gebaseerd zijn. Opvallend aan deze renders is dat het toestel een stuk dikker wordt, waardoor de camera’s niet meer uit steken. Maar omdat de iPhone 14-modellen nog ruim een jaar van ons verwijderd zijn, moet je de renders nog met een flinke korrel zout nemen. Het design is nog lang niet definitief en kan dus nog veranderen.

‘iPhone 14 renders tonen nieuw design

Het design van de iPhone 14 is volgens de renders vergelijkbaar met dat van de iPhone 4. Het glas zit bovenop de rand van het toestel en omdat hij een stukje dikker is, kan Apple de camera’s wegwerken in de achterkant van het toestel. Dat betekent dat er dus geen lenzen meer uit steken, aldus de bron. Daarbij zegt Prosser dat de rand gemaakt is van titanium. Eind juli was er al een gerucht dat de iPhone van 2022 een titanium behuizing krijgt.

iPhone 14 renders in meerdere kleuren.

Andere aspecten die Prosser deelt, zijn de hole-punch camera in het scherm. De notch zou verdwijnen op de pro-modellen, met de sensoren voor Face ID verstopt achter het scherm. Het kleine rondje gaatje in het scherm is bedoeld voor de camera. Onderaan het toestel zit volgens Prosser nog steeds een Lightning-aansluiting.

iPhone 14 render in vergelijking met iPhone 4.

Het merendeel van de details in de video van Jon Prosser werden eerder al gemeld door onder andere Apple-analist Ming-Chi Kuo. Al in maart 2021 zei de analist dat Apple een cameragaatje gaat gebruiken in de 2022 iPhone. Dit zou een soort tussenoplossing zijn, zodat later alles achter het scherm verwerkt kan worden. Hou er dus ook rekening mee dat het ontwerp in deze renders nog lang niet definitief is. Apple heeft nog maanden de tijd om het ontwerp van de iPhone 14 aan te passen.

Voordat het zover is presenteert Apple eerst op 14 september de iPhone 13-modellen. In ons overzicht met iPhone 13-geruchten lees je wat je daarvan kan verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.